Θρίλερ με την 4χρονη Αννυ - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ
Θρίλερ με την 4χρονη Αννυ - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Δεν έχει αποκλειστεί ακόμη και να έχει συμβεί το μοιραίο στην 4χρονη Άννυ, επισημαίνουν επικεφαλής αξιωματικοί των ερευνών, χωρίς όμως και για αυτή την απευκταία εκδοχή, να υπάρχουν -τουλάχιστον προς το παρόν- στοιχεία που να την επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν.
 
Το μοναδικό δεδομένο στην υπόθεση εξαφάνισης του 4χρονου κοριτσιού, είναι πως το ζευγάρι γνωρίζει τι έχει γίνει το παιδί και εκεί ασκούνται πιέσεις προκειμένου να αντληθούν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του. Όλα τα παρακάτω αποτελούν αστυνομικές εκτιμήσεις και ισχυρισμούς, του ζευγαριού σε ένα πλαίσιο διαρκών αντιφάσεων.
 
1.     Η 4χρονη Άννυ δεν «συμπαθούσε» τον φερόμενο βιολογικό της πατέρα. Είχε τάσεις φυγής και ήθελε να πάει στη γιαγιά της στη Βουλγαρία, που την είχε μεγαλώσει. Είχε κάνει απόπειρες να φύγει τους δύο μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται όταν κοιμόταν ο φερόμενος πατέρας της να άνοιξε την πόρτα και να έφυγε, ωστόσο προκαλεί εντύπωση, πως με τόσο μεγάλη δημοσιότητα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία της σε κάποιο σημείο. Η μητέρα του φερόμενου πατέρα, είπε στους αστυνομικούς πως το παιδί άνοιγε την πόρτα για να φύγει, αφού επιθυμούσε να επιστρέψει στην άλλη του γιαγιά.
 
2.     Μπορεί ο πατέρας της να την έκρυψε κάπου φοβούμενος ότι η Δημητρίνα Μπορίσοβα, θα έφευγε με το παιδί στη Γερμανία, όπου βρίσκεται ένας 40χρονος φίλος της, προκειμένου να μείνει εκεί. Ο Γερμανός φίλος φέρεται να της είχε δώσει πρόσφατα 12.000 ευρώ, με 4.000 ευρώ από αυτά να εντοπίζονται στο σπίτι του 70χρονου, που φιλοξενούσε τη μητέρα. Η πιθανή φυγή της 25χρονης, θα έκοβε ένα σημαντικό «έσοδο» για την αγορά ναρκωτικών ουσιών, χρήστες των οποίων, είναι το ζευγάρι. Δεν αποκλείεται ακόμη και η «σκηνοθεσία» εξαφάνισης για την αναζήτηση οικονομικής βοήθειας από τον Γερμανό φίλο.
 
3.     Ο «Σάββας», όπως είναι το όνομα του φερόμενου πατέρα, στις διαδοχικές ανακρίσεις του, από τους προϊσταμένους της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, Η. Αλεβιζόπουλο και Γ. Μπουροδήμο, διαφοροποιεί κάθε φορά τις εκδοχές του. Αρχικά επικαλείται την πρώτη, έπειτα υποστηρίζει ότι είχε πάει την Άννυ στη μητέρα του και την έχασε εκείνη, ενώ αργότερα ισχυρίζεται ότι την έχασε στο πάρκο.
 
Αρχικά οι αστυνομικοί μέσω ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, στο οποίο είχε μείνει το ζευγάρι, έφθασαν στα ίχνη του φερόμενου πατέρα της μικρής, ο οποίος συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση με 5 μήνες φυλάκιση για διακεκριμένες φθορές. Από την πορεία των ερευνών διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη μητέρα σε ανεπιβεβαίωτο χρόνο αναχώρησε για Γερμανία, αφήνοντας το παιδί στον πατέρα του. Όταν επέστρεψε φέρεται να της είπε: «Μην τρομάξεις. Έχασα το παιδί». Στη συνέχεια οι δυο τους ταξίδευσαν στη Σόφια Βουλγαρίας.
 
Η 25χρονη φέρεται να μετάνιωσε για τη φυγή της και επέστρεψε προκειμένου να δημοσιοποιήσει την εξαφάνιση της κόρη της. Η ανύπαρκτη «Σύλβια» ήταν δική της επινόηση για να προστατεύσει τον πατέρα του παιδιού. Οι αστυνομικοί έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον 40χρονο Γερμανό, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι φίλος με την 25χρονη, και το πρόσφατο ταξίδι της εκεί, ενώ για τη «δωρεά» χρημάτων επιφυλάχθηκε να απαντήσει έως ότου απευθυνθεί στον δικηγόρο του. Σε έρευνες που έγιναν σε τρία οικήματα που έμενε σποραδικά το ζευγάρι και κυρίως σε αυτό του 70χρονου που την φιλοξενούσε, εκτός από τα χρήματα, βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, αποδείξεις εμβασμάτων από Γερμανία και Βουλγαρία και λίγα υπνωτικά χάπια. Επισημαίνεται ότι έχει γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτες συνομιλίες και μηνύματα sms, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες εντοπισμού του μικρού κοριτσιού.
 
Ο δικηγόρος του ζευγαριού κ. Σταύρος Γεωργίου δήλωσε: «Δε ξέρω τίποτα, αυτό που ξέρω είναι πως το παιδί για τη μητέρα είναι εξαφανισμένο, μου είπε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε, δεν ξέρει κάτι άλλο. Αν η αστυνομία έχει άλλα στοιχεία θα τα δούμε και μακάρι να έχει αλλιώς θα γίνει ρεζίλι. Με την πελάτισσα μου πήγα να μιλήσω (τη μάνα) και δε με αφήνουν. Μου διαβίβασαν από το γραφείο του Διοικητή Υπηρεσίας Ανηλίκων ότι δε μας επιτρέπουν να μπούμε, εις δόξαν της δημοκρατίας. Πήραμε ήδη να διαμαρτυρηθούμε στο γραφείο του αρχηγού της ΕΛΑΣ και τώρα θα πάρουμε και στο γραφείο του Υπουργού».
 
thetoc.gr