Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:50 | 04/01/2016

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση δύο ανδρών από το Μεσολόγγι. Ο 35χρονος Βασίλης Γρατσάνης και ο 34χρονος Γιάννης Κορδώσης έφυγαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς από κέντρο διασκέδασης στον Πεντάλοφο και έκτοτε δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας τους αναζητούν όλο το 24ωρο, ενώ οι συγγενείς τους απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την τύχη τους. 

Η Αστυνομία που έχει το κύριο βάρος των ερευνών έχει καταλήξει σε δύο σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο, οι δύο άνδρες μπορεί να έπεσαν θύματα ατυχήματος κατά τη διάρκεια διαδρομής με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα μαύρο όχημα μάρκας Toyota Corolla, με αριθμό πινακίδας ΑΙΚ 7885, με το οποίο έφυγαν από το κέντρο διασκέδασης. Την ώρα της αποχώρησής τους επικρατούσε παγετός και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός.

Πυροσβέστες επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα με βάρκες στον Αχελώο ποταμό, υπό το φόβο ο Βασίλης και ο Γιάννης να έχουν πέσει στα παγωμένα νερά. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, ωστόσο, δεν είχε βρεθεί κανένα στοιχείο στον ποταμό. Το μόνο στοιχείο που έχουν βρει μέχρι στιγμής οι Αρχές είναι η καταγραφή κίνησης του αυτοκινήτου από κάμερα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη θέση Πεντάλοφο. Οι αγνοούμενοι κινούνταν προς την περιοχή Λεσίνη. 

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο της Αστυνομίας για την τύχη τους, οι δύο άνδρες έφυγαν από την Αιτωλοακαρνανία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που προΐστανται των ερευνών, αναφέρουν ότι «το πιο αισιόδοξο ενδεχόμενο είναι να έφυγαν με το αυτοκίνητο από το νομό. Λέω αισιόδοξο, γιατί τότε είναι πιο πιθανό οι δύο άνδρες να είναι ζωντανοί. Εξετάζονται οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για να εντοπιστούν οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους. Οσο περνούν οι ώρες και δεν βρίσκουμε το αυτοκίνητο στην Αιτωλοακαρνανία τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες του δεύτερου σεναρίου». 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ανησυχητικό είναι ότι τα κινητά τους τηλέφωνα δεν εκπέμπουν σήμα και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα έχουν πάνω τους.

Ο Βασίλης και ο Γιάννης είναι αγρότες και έχουν μια ήσυχη ζωή. Είναι φίλοι από μικρά παιδιά και συνήθιζαν να διασκεδάζουν στο συγκεκριμένο μπαρ στον Πεντάλοφο. 

Οι δυο τους ζουν κάνοντας αγροτικές εργασίες και περιγράφονται ως άτομα δεμένα με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με καταθέσεις που έχει λάβει η Αστυνομία, είχαν πιει αρκετά εκείνο το βράδυ και αποχώρησαν από το μαγαζί λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα. 

Κανείς από τους δύο δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και αυτό κάνει ακόμα πιο μυστηριώδη την εξαφάνισή τους. 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
[email protected]

 

e-typos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis