Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:37 | 10/02/2017

Απρόσμενη τροπή παίρνει το θέμα του θανάτου του 30χρονου Βαγγέλη Σαλή στα Ψαχνά Ευβοίας. Ο άτυχος νέος είχε εντοπιστεί νεκρός κοντά στο χωράφι του, στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου του,  τον περασμένο Μάιο. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια. Απέδωσε τον θάνατό του σε αυτοκτονία με φυτοφάρμακο. Η μητέρα και ο αδερφός του δεν πίστεψαν ποτέ ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Όπως υποστηρίζουν δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να βάλλει τέλος στην ζωή του, αφού δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.  40 μέρες πριν τον θάνατό του είχε γίνει και πατέρας. 

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του Βαγγέλη. Ποτέ δεν πίστεψαν ούτε η μητέρα του αλλά ούτε και ο αδελφός του ότι έκοψε μόνος του το νήμα της ζωής και προέβη στο απονενοημένο διάβημα. Μάλιστα ζητούν από τον Εισαγγελέα, πεπεισμένοι ότι  ο 30χρονος δεν αυτοκτόνησε, μετά τα στοιχεία που θα προσκομίσουν να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.



Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σταύρος Γεωργίου δήλωσε “Είναι μία δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν όμως πολλά στοιχεία και πολλοί μάρτυρες που δείχνουν ότι δεν υπήρχε περίπτωση αυτοκτονίας. Δυστυχώς μας καθυστέρησαν οι τοξικολογικές που ήταν κομβικό σημείο για την κατάδειξη εγκληματικής ενέργειας . Από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη θέλει το χρόνο της. Ας ελπίσουμε ότι όταν έρθει η ώρα θα μπορεί να κάνει την δουλειά της.”

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η 2η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο Εισαγελέας Πλειμμελειοδικών Χαλκίδας μετά από αντεκλήσεις και διαφωνίες, μετά από κόντρα της οικογένειας με τις αστυνομικές αρχές, αιτήσεις αναιρέσεως αλλά και αναφορές στον Εισαγγελέα.

Τουλάχιστον 15 μάρτυρες αναμένεται να εξετασθούν οι οποίοι προέρχονται από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του 30χρονου και είχαν οποιαδήποτε σχέση μαζί του. 

Η χαροκαμένη μάνα δίνει τον δικό της αγώνα και ζητά να δικαιωθεί η ψυχή του γιου της και να ηρεμήσει η ψυχή του .Μιλώντας στο protothema.gr η κυρία Μαρία αποκαλύπτει πως δεν θα ησυχάσει αν δεν βρει την άκρη του νήματος γύρω από τον μυστήριο θάνατο του σπλάχνου της. “Δεν είχε κανένα λόγο να βάλλει τέλος στην ζωή του. Δεν το πίστεψα από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ήταν χαρούμενος, δεν χρώσταγε, ανεξάρτητος. Δεν είχε λόγο”, λέει χαρακτηριστικά η ταλαιπωρημένη γυναίκα. 

Η ίδια δεν θα σταματήσει να ψάχνει μέχρι να βρει ποιος πραγματικά ευθύνεται για τον χαμό του παλικαριού της. Οι μήνες που πέρασαν δεν επούλωσαν τις πληγές της και δεν απάλυναν τον πόνο της. “Με πόνο ψυχής προχωράω σε έναν ανηφορικό δρόμο, αλλά για την μνήμη του παιδιού μου θα το αντέξω. Δεν θα ησυχάσω αν δεν ησυχάσει η ψυχή του παιδιού μου”.




Η αποκάλυψη 

«Άλλο δηλητήριο βρέθηκε στον οργανισμό του, άλλο δηλητήριο βρέθηκε δίπλα στο άψυχο κορμί του»

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που φέρνει στην δημοσιότητα το protothema,gr το μπουκάλι με το φυτοφάρμακο που βρέθηκε δίπλα στον Βαγγέλη, δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε στον οργανισμό του.

«Ελήφθησαν δείγματα αίματος και ούρων, καθώς και το περιεχόμενο του στομάχου για την διενέργεια τοξικολογικής εξέτασης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο περιεχόμενο του στομάχου ανευρέθηκε το γεωργικό φάρμακο methomyl . Το methomyl είναι μία πολύ τοξική ουσία όταν λαμβάνεται από το στόμα κια έχει αντιχολινεστερασική δράση. Το φάρμακο ανευρέθηκε μόνο στο περιεχόμενο του στομάχου και καθώς υδρολύεται ταχέως, δεν ανερεύθηκε στα λοιπά βιολογικά υλικά. Απεστάλη επίσης πειστήριο (φιάλη με ένδειξη DEMISTAR )προς εξέταση. Παρά την σχολαστική αναζήτηση του δραστικού συστατικού του πειστηρίου στα βιολογικά υλικά του θανόντος, αυτό δεν ανευρέθηκε».

Η οικογένεια του Βαγγέλη αναρωτιέται πως βρέθηκε δίπλα του ένα μπουκάλι με φυτομάρμακο το οποίο όπως προκύπτει δεν κατανάλωσε ποτέ. Τα ερωτηματικά πολλά. Ήθελε κάποιος νεκρό τον Βαγγέλη; Κι αν, ναι ποιος; Ποιος του φύτεψε ένα δηλητήριο που ποτέ δεν κατανάλωσε για να παραπλανήσει την οικογένεια και τις αρχές;Και ποιος τελικά τον δηλητηρίασε και με ποιο τρόπο; 

Ο αδελφός του αδικοχαμένου άνδρα Αντώνης Σαλής, μίλησε για τον Γολγοθά που βιώνει με την μητέρα του μετά τον χαμό του αδελφού του. Όπως αναφέρει ο αδερφός του δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει ενώ υπόσχεται στην μνήμη του ότι θα βρει ποιος ήταν αυτός που δεν τον ήθελε ζωντανό και του στέρησε την ζωή. “Ο αδελφός μου ήταν ένας εύπορος αγρότης για να μην πω πλούσιος, ήταν ένα χαρούεμνο παιδί, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Δεν χρωστούσε πουθενά και όταν πέθανε πριν από μόλις 40 μέρες είχε γίνει πατέρας. Ποιος αφήνει τόσα πράγματα στην μέση για να αυτοκτονήσει όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος; Κανείς και τίποτα δεν θα μας εμποδίσει να βρούμε άκρη για τον θάνατο του αδελφού μου. Ταλαιπωρούμαστε ψυχικά με αυτή την ιστορία αλλά αυτό θα το αντέξουμε. Βρισκόμαστε στον 9ο μήνα από τον θάνατό του και δυστυχώς ακόμη είμαστε στο ψάξιμο. Όμως σιγά σιγά η υπόθεση δένει . Υπάρχουν πολλά στοιχεία για εγκληματική ενέργεια ενώ για αυτοκτονία δεν υπάρχει τίποτα και κανείς δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να το ισχυριστεί αυτό και προπαντός δημόσια. Πιστεύουμε ότι όσο απομακρυνόμαστε από την ημέρα του θανάτου τόσο πιο δύσκολη θα είναι η έρευνα.

Μάλιστα ο αδερφός του 30χρονου κάνει έκκληση στην δικαιοσύνη να επισπέυσει τις διαδικασίες. «Πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει γρηγορότερα. Εμείς προς το παρόν στερούμαστε διαφόρων δικαιωμάτων μας. Για παράδειγμα δεν μπορεί ο τεχνικός μας σύμβουλος της ιατροδικαστικής να εξετάσει τα όργανα του αδελφού μου, τα οποία με εντολή Εισαγγελέα προς την Ιατροδικαστική υπηρεσία κρατήθηκαν για αυτό τον λόγο».





Έκανε χαβαλέ πριν εντοπιστεί νεκρός 

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μιλούν από μόνα τους, όπως υποστηρίζουν τόσο η οικογένειά του όσο και όσοι τον γνώριζαν καλά δεν είχε σκοπό να βάλει τέλος στην ζωή του. Μάλιστα λίγη ώρα πριν εντοπιστεί νεκρός στο χωράφι του έκανε χαβαλέ και καλαμπούρια με τον φούρναρη. Ο Βαγγέλης βρέθηκε νεκρός στις 4:30. Ωστόσο ίδιος από  το πρωί είχε κλείσει ραντεβού με τον ασφαλιστή του για τις 6 το απόγευμα προκειμένου να συζητήσουν για ένα μικρό τροχαίο που είχε προκαλέσει ο ίδιος τη ίδια μέρα το πρωί. Καμία από τις κινήσεις του δεν ήταν περίεργη, αλλόκοτη ή ασυνήθιστη και η συμπεριφορά του δεν είχε αλλάξει. 








 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis