Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 05/08/2021

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του 21χρονου που χάθηκε στον Νέστο, μετά από βουτιά το απόγευμα της  Τετάρτης

Ο νεαρός βρίσκονταν με συγγενείς και φίλους στο πολυσύχναστο ποτάμι της Ξάνθης και επιχείρησε βουτιά. Τα ίχνη του χάθηκαν ενώ στο ποτάμι υπήρχαν ορμητικά νερά εκείνη τη στιγμή. 

Άμεσα σήμανε συναγερμός και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και εθελοντές που ξεκίνησαν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του 21χρονου.  Τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ θα ενισχύσει σήμερα και κλιμάκιο από την 2η ομάδα της ΕΜΑΚ Αυτοδυτών της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες σταμάτησαν τη νύχτα και συνεχίστηκαν το πρωί της Πέμπτης.  Ο νεαρός έλκει την καταγωγή του από το Όλβιο της Ξάνθης και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην γειτονική Καβάλα. Ώρες μεγάλης αγωνίας περνούν οι γονείς του νεαρού αγοριού που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο παρακολουθώντας τις έρευνες.



 


"Ομάδα 5 εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης μετέβη εχθές στην Γαλάνη των στενών του Νέστου για να βοηθήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και την 4η ΕΜΑΚ από Κομοτηνή, στην ανεύρεση νέου άνδρα που χάθηκε μέσα στο ποτάμι. Οι έρευνες σταμάτησαν μόλις βράδιασε και συνεχίζονται σήμερα με το πρώτο φώς της μέρας. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα θα υπάρχει συνδρομή 8 εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ Ξάνθης και μια ακόμα ομάδα από την ΕΟΔ Ροδόπης για να ενισχύσουν τις ομάδες της Πυροσβεστικής και της 4ης ΕΜΑΚ που επιχειρούν στο συμβάν" αναφέρει η ΕΟΔ Ξάνθης για τις έρευνες. 

Σε απόγνωση οι συγγενείς 

Ο κ. Τάσος Παπαδημητρίου, θείος του 21χρονου που αγνοείται, καταγγέλει στο newsit.gr πως δεν υπάρχει σωστή οργάνωση στο σημείο: «Εδώ στο σημείο αυτό έρχεται καθημερινά πολύς κόσμος για μπάνιο. Κάθε μέρα γίνεται χαμός. Και οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι υπεύθυνοι εδώ δεν δείχνουν καμία υπευθυνότητα. Το φράγμα που υπάρχει εδώ κατεβάζει πάρα πολύ νερό και κανένας δεν ενημερώνει τον κόσμο να προσέχει ιδιαίτερα. Δεν υπάρχει καν κάποιος ναυαγοσώστης. Αφού ξέρουν ότι και μικροί και μεγάλοι κολυμπούν εδώ και το νερό είναι πολύ και ορμητικό γιατί δεν κάνουν κάτι να ενημερώνουν και να βοηθούν αν χρειαστεί; Είναι ανεύθυνοι. Και αν χρειαστεί θα μιλήσουμε και νομικά για να μην χαθούν άλλες ζωές. Μακάρι το παιδί μας να είναι καλά και απλά να είναι κάπου και προς το παρόν δεν μπορούμε να τον βρούμε. Μακάρι. Το νερό εδώ είναι βαθύ και έτσι όπως έπεσε μέσα έκανε μερικούς στροβιλισμούς και εξαφανίστηκε. Ακόμα και για τους δύτες είναι δύσκολο το νερό εδώ. Ευχόμαστε να βρεθεί σύντομα το παιδί. Οι έρευνες θα συνεχιστούν».
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis