Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:54 | 18/01/2015

 

Η κουλτούρα των ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων - των περίφημων anime με ρίζες τόσο δυνατές στα κόμικ manga, ώστε συχνά να χρησιμοποιούνται και οι δύο όροι για το ίδιο πράγμα - είχε πριν από τις δεκαετίες του '90 και του '00 "ρηχή" σχέση με την κουλτούρα του σινεμά, ειδικά του mainstream. Είναι συγκεκριμένες οι ταινίες anime μεγάλου μήκους που άλλαξαν τη σχέση αυτή και την κατέστησαν στενότερη... και μία από αυτές δεν είναι άλλη από το θρυλικό Ghost in the Shell του Mamoru Oshii, βασισμένου στο ομώνυμο άκρως επιτυχημένο manga του Masamune Shirow. Πρόκειται για μία από τις αληθινές... "ιερές αγελάδες" στην κατηγορία των κινουμένων σχεδίων για ενήλικες παγκοσμίως και ένα από τα πρώτα φιλμ που εξερεύνησαν τη σχέση του ανθρώπου με την ψηφιακή του εκδοχή και την εικονική πραγματικότητα τόσο φιλοσοφικά, όσο και πρακτικά.

Αυτήν την ταινία κινουμένων σχεδίων συζητούσαν επί σειρά ετών πολλά κινηματογραφικά studio να μεταφέρουν σε blockbuster δράσης με ηθοποιούς και εφέ μεγάλων παραγωγών, όμως κανένα δεν προχώρησε πέρα από το στάδιο των συζητήσεων. Μέχρι πρόσφατα. Η DreamWorks ανακοίνωσε πως έχει ήδη βρεθεί σε συμφωνία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχετική ταινία με την Scarlett Johansson, η οποία έχει σημειώσει πρόσφατα μεγάλη επιτυχία (έσοδα σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων) με την επίσης... ψηφιακών συσχετισμών περιπέτεια φαντασίας Lucy. Το project της ταινίας Ghost in the Shell υποστηρίζει ένθερμα και ο Steven Spielberg σε επίπεδο διοικητικό, είναι λοιπόν σχεδόν βέβαιο πως η ταινία θα χρηματοδοτηθεί σύντομα (με πιθανή συμμετοχή και της Paramount ως συμπαραγωγού).

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέραν της Johansson στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει επιβεβαιωθεί ως σκηνοθέτης ο Rupert Sanders (του Snow White and the Huntsman), ως παραγωγοί οι Avi Arad και Steven Paul (του The Amazing Spider-Man), ως σεναριογράφος ο Bill Wheeler και εκτελεστικός παραγωγός ο Mark Sourian. Θεωρούμε πως η Johansson, μετά και από την εμπειρία της στα πρώτα δύο Avengers της Marvel, είναι από τις καλύτερες δυνατές επιλογές για μία φουτουριστική ταινία δράσης αυτού του τύπου - απομένει να δούμε ποιός σωματώδης ηθοποιός θα αναλάβει τον ρόλο του συνεργάτη του χαρακτήρα της Johansson, της Motoko Kusanagi, ως Batou. Οι θιασώτες των anime και του φανταστικού σινεμά σε όλο τον κόσμο, μετρούν τις μέρες!

 

http://www.athinorama.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis