Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:21 | 06/05/2021

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, μετά την αποκάλυψη τουρκοκυπριακή εφημερίδας ότι είναι κάτοχος διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Τατάρ είναι εκείνος ο πολιτικός που σε πλήρη σύμπνοια με τον Ερντογάν αποκηρύσσει κάθε σκέψη για ενιαίο κράτος στην Κύπρο, απορρίπτοντας ακόμη και τα αλλεπάλληλα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε τέτοιο βαθμό που «θύμωσε» όταν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε χαρακτηρίσει τους Τουρκοκύπριους «συμπολίτες» του, λέγοντας πως οι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες ενός άλλου «κράτους».

Σε αυτό το πλαίσιο, η αποκάλυψη της εφημερίδας «Αβρούπα» ότι ο Τατάρ, ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέ, αλλά και άλλοι τουρκοκύπριοι πολιτικοί είναι «με τη βούλα» πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπεσε σαν βόμβα!

Σε αντίτυπο του διαβατηρίου που εξασφάλισε το Σίγμα φαίνεται ότι επίσημη διεύθυνση δηλώθηκε ο «Άγιος Ανδρέας» χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η ημερομηνία καταχώρησης έγινε το 2000, δηλαδή, πριν το διάνοιγμα των οδοφραγμάτων, ενώ η έκδοση φέρεται να έγινε κατά πάσα πιθανότητα το 2006.

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί ο τρόπος εξασφάλισης των διαβατηρίων Τατάρ και Σανέρ:

–«Ο Τατάρ το εξασφάλισε μέσω γνωστών τον Ιούνιο του 2000, πριν ανοίξουν τα οδοφράγματα. Τότε, όσοι ήθελαν το διαβατήριο το έπαιρναν μέσω γνωστών στο «νότο»».

–«Το διαβατήριο του Ερσάν Σανέρ και της συζύγου του το είχαν τότε φέρει Ε/κ συνδικαλιστές που ήταν καλεσμένοι των Τ/κ εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα και αναζήτησαν το ζεύγος Σανέρ μέσω του Σενέρ Ελτζίλ».

Ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ παραδέχθηκε την έκδοση διαβατηρίου.

«Γεννήθηκα πριν το 1974, έχω τέτοιο διαβατήριο, αλλά δεν το χρησιμοποίησα. Εάν υπάρχει τρόπος, θα το επιστρέψω. Ο Αναστασιάδης θέλει να πει: «Πήρατε αυτό το διαβατήριο, δηλώνετε υποταγή σε μένα».

Όμως και αυτή η φράση του Τατάρ περί επιστροφής του διαβατηρίου, προκάλεσε αντιδράσεις.

«Αυτό είναι ατομικό σας δικαίωμα, όπως όλων σας. Εάν προσπαθείτε να του προσδώσετε άλλο πολιτικό νόημα, γιατί το πήρατε; Εάν δεν του προσδίδετε άλλο νόημα και το βλέπετε ως ένα δικαίωμα, τότε γιατί θα το επιστρέψετε;. Ούτε τροφή είναι, ούτε λάχανα τουρσί», ανέφερε απευθυνόμενος στον Τατάρ ο πρόεδρος του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν.

Επιπλέον ο δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ καλεί μέσω άρθρου του αυτούς που θύμωσαν πολύ με την αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη σε «συμπολίτες» να επιστρέψουν τα διαβατήριά τους λέγοντας σε όσους αναγνωρίζουν μόνο την κυριαρχία της «τδβκ», δηλαδή του ψευδοκράτους, «αποδείξτε ότι είστε εγγονοί των Οθωμανών, γιοί Τούρκων, Τούρκοι».

Κάλεσε δε τον Ερσίν Τατάρ να απαντήσει στην ερώτηση του Προέδρου Αναστασιάδη εάν οι 97.000 Τ/κ που έχουν ταυτότητα και διαβατήριο της ΚΔ, θα πρέπει να ντρέπονται. «Απάντησε Ερσίν. Εσύ ντρέπεσαι;  Και εσύ απάντησε Ερσάν. Ντρέπεσαι; Εάν ντρέπεστε, κάψτε τα. Κάψτε τα μπροστά στο σαράι. Δόξα στο έθνος! Να χειροκροτηθούν. Να δουν όλοι τους Τούρκους, γιους των Τούρκων».

Πηγή: onalert.gr, με πληροφορίες sigmalive

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis