Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:09 | 24/01/2015

 

Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε πέσει θύμα γυναικείας… απάτης! Η θαυμάστρια «Βίκυ», η καταπιεσμένη «άβγαλτη ερωτικά» κόρη… εφοπλιστή, είχε καταφέρει να δημιουργήσει μία επιστολική-τηλεφωνική «πλατωνική» σχέση μαζί του, λίγο μετά τις συλλήψεις συνεργών του για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, το 2009. Αυτή η σχέση είχε αποτελέσει και αφορμή έντονης έκρηξης συναισθημάτων του 45χρονου βαρυποινίτη, σε σημείο σύναψης «συμβολαίου θανάτου» για τον ίδιο του τον πατέρα!

Η συγκεκριμένη γυναίκα εκδήλωνε σε όλους τους τόνους, τον έρωτά της προς τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος είχε πειστεί για τα «αγνά» αισθήματά της. Του έλεγε πως είχε παρακολουθήσει όλη την «πορεία» του, γνωρίζοντας ακόμη και άγνωστες προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής του, κάτι που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του 45χρονου βαρυποινίτη, ο οποίος ήθελε να γνωρίσει από κοντά την άγνωστη ερωτευμένη θαυμάστριά του. Ο Παναγιώτης Βλαστός επεδίωκε ένα ακόμη «ελεύθερο» επισκεπτήριο… ροζ αποχρώσεων μέσα στη φυλακή, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει εξαιτίας της έντονης… καταπίεσης των γονιών της, όπως του έλεγε η «Βίκυ», που δεν την άφηναν να «ξεμυτά από το σπίτι».
 
 «Γυναικείες» συζητήσεις
 
Η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική καθώς η «Βίκυ η Θεσσαλονικιά» είχε συλληφθεί για σωρεία από απάτες, το ίδιο χρονικό διάστημα, και βρισκόταν έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, η συγκεκριμένη γυναίκα βρέθηκε συγκρατούμενη με την 44χρονη πρώην -σήμερα- σύντροφο του Παναγιώτη Βλαστού, που είχε συλληφθεί ως συνεργός στην απαγωγή, ενώ είναι κατηγορούμενη και στην σημερινή υπόθεση της Greek Mafia, αφού στο σπίτι της βρέθηκαν 330.000 «αδικαιολόγητα» ευρώ.
 
Η «Βίκυ» διάβασε το ποσό των 30.000.000 ευρώ, λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, και έχοντας άγνοια κινδύνου αποφάσισε να τον προσεγγίσει με σκοπό την αφαίμαξη χρημάτων από αυτόν. Αρχικά, με διάφορα τεχνάσματα, κατόρθωσε να αντλήσει πολλές και σημαντικές πληροφορίες για τον στόχο της από την τότε σύντροφο του με την οποία μοιραζόταν πολλές ώρες παρέας στις γυναικείες φυλακές.
 
Έχοντας στην κατοχή της έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών για τον Παναγιώτη Βλαστό αποφάσισε να τον προσεγγίσει «ερωτικά» με σκοπό να έχει οικονομικά οφέλη από εκείνον. Ξεκίνησε να τον «βομβαρδίζει» με ερωτικά «ραβασάκια», αποστολή φωτογραφιών της και ροζ τηλεφωνικές επικοινωνίες.
 
Το σχέδιο της πήγαινε αρκετά καλά, με τον βαρυποινίτη να δίνει κάποιες μικρές «χορηγίες» και να… δωρίζει ένα σκούτερ , αποσκοπώντας τη συναισθηματική πίεσή της προκειμένου να πάρει την απόφαση διαφυγής από τον «κλοιό» της οικογένειάς, όπως εκείνη τον είχε πείσει, και να τον συναντήσει στις φυλακές.
 
 «Την πήγε σπίτι του»     
 
Στις συνεχείς εκκλήσεις του Παναγιώτη Βλαστού να τον επισκεφθεί στις φυλακές, εκείνη του απαντούσε: «Δεν με αφήνει η μητέρα μου να βγαίνω. Είμαι περιορισμένη. Το σπίτι μου είναι ‘φυλακή’». Ο βαρυποινίτης άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έγινε πιο πιεστικός, σε σημείο να «σπιτώσει» τη νεαρή θαυμάστριά του.
 
Έστειλε τρεις παλιούς-μόνιμους συνεργούς του να την πάρουν και να τη πάνε στο πατρικό του σπίτι. Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, αποκαλύπτουν ότι είτε η κοπέλα επιχείρησε να προσελκύσει με «ερωτικό» τρόπο τον ηλικιωμένο Αντώνη Βλαστό, είτε εκείνος έκανε κάτι αντίστοιχο. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράταιρης σχέσης, η «Βίκυ» φαίνεται να είχε καταφέρει να αποσπάσει χρήματα από τον ηλικιωμένο άνδρα. Όπως και να έχει, αυτή η ερωτική προσέγγιση και η απόσπαση χρημάτων, έγινε γνωστή στον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξοργίστηκε τόσο πολύ με τον πατέρα του, σε σημείο ώστε να ξεστομίζει τη σύναψη «συμβολαίου θανάτου» για εκείνον. Την πρόθεση ακόμη και η σκέψη εξόντωσης του πατέρα του, την είπε ή έγινε γνωστή στα άλλα δύο «κεφάλια» της Ελληνικής Μαφίας, που κατάφεραν να τον μεταπείσουν. Ο Αντώνης Βλαστός πέθανε από… φυσικά αίτια το 2011.
 
Φυσικά δεν άφησε χωρίς εκδίκηση, την «Βίκυ». Ένα από τα «βαριά» μέλη της συμμορίας του την έκανε ασήκωτη στο ξύλο και στη συνέχεια την μετέτρεψε σε πειθήνιο όργανό του και κορίτσι για τα… θελήματα.       
 
Ο «καθαρός» αδερφός
 
Στις 21 Μαρτίου 1998, ο Παναγιώτης και ο Κώστας Βλαστός κινούνται με μοτοσυκλέτα στη Λ. Θησέως στην Καλλιθέα. Στο κάλεσμα αστυνομικών για έλεγχο και να ακουμπήσουν τα χέρια τους στο περιπολικό, τα αδέρφια άρχισαν να γρονθοκοπούν τον αρχιφύλακα Σπύρο Κοψαύτη και τον αστυφύλακα Νίκο Κατσαρό. Μετά βγήκαν τα πιστόλια. Ο Κώστας Βλαστός πέφτει νεκρός, οι δύο αστυνομικοί τραυματίζονται και ο Παναγιώτης ξεφεύγει πρόσκαιρα έως τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.
 
Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1998, πέφτει νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων, ο μοναδικός «καθαρός» από τα αδέρφια, ο Μάρκος Βλαστός, σπουδαίος τεχνίτης στις γυψοκατασκευές, έξω από το σπίτι της οικογένειας στη Μεταμόρφωση, πολύ κοντά σε αυτό της «Λίτσας». Η δολοφονία του αν και είχε αποδοθεί στον ορκισμένο εχθρό της οικογένειας, τον Κώστα Ναστούλη, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, παραμένει ανεξιχνίαστη. Σήμερα, 17 χρόνια μετά, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, δεν είναι τόσο σίγουροι αν ο Μάρκος Βλαστός ήταν εκδικητική δολοφονία της αντίπαλης οικογένειας. Νεότερες πληροφορίες, των οποίων έχουν γίνει αποδέκτες οι ίδιοι αξιωματικοί,  θέλουν το θύμα να ανέπτυξε επαφές με πρώην σύντροφο του αδερφού του Παναγιώτη, όταν εκείνος φυλακίστηκε, και δεν αποκλείουν συνεκτιμώντας την βίαιη ιδιοσυγκρασία του βαρυποινίτη, η δολοφονία του Μάρκου «απλά» να αποδόθηκε στον Ναστούλη.
 

 

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Βλαστός στις 29 Οκτωβρίου 1994 είχε σκοτώσει τον αδερφό του εχθρού του, Γεράσιμο Ναστούλη, όταν εκείνος κατά τη διάρκεια διαμάχης είχε… ξεβρακώσει τον Παναγιώτη Βλαστό και πυροβολούσε γύρω από τα πόδια του κάνοντάς τον να χορεύει!
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis