Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:16 | 01/05/2015

Μία 20χρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από έναν άντρα γράφοντας ένα γράμμα.

Αρνούμενη ακόμα και το δικαίωμα στην ανωνυμία, η Ione Wells δημοσίευσε το γράμμα της σε εφημερίδα πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και τη διαδικτυακή καμπάνια NotGuilty θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ότι δε φέρουν καμία ευθύνη για τις επιθέσεις που δέχτηκαν, και να στείλει το μήνυμα στον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης σε βάρος της ότι «δε θα νικήσει».

Όπως εξομολογείται στην 800 λέξεων επιστολή της με τίτλο «Ένα γράμμα σε αυτόν που μου επιτέθηκε», η 20χρονη φοιτήτρια, δέχτηκε επίθεση από έναν έφηβο, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στο Κάμντεν.

Δίνοντας μία λεπτομερή περιγραφή της επίθεσης που έγινε στις 11 Απριλίου, η φοιτήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας αναφέρει ότι ο δράστης την έριξε στο έδαφος, την τράβηξε από τα μαλλιά και της χτύπησε το κεφάλι στο πεζοδρόμιο.

Απευθυνόμενη στον δράστη τονίζει ότι δεν επιτέθηκε μόνο σε αυτή αλλά σε κάθε άτομο με το οποίο συνδέεται και τον ρωτάει αν  σκέφτηκε ποτέ τους ανθρώπους που είναι στη ζωή του.

«Με αυτό το γράμμα δεν απευθύνομαι σε εσένα γιατί δεν γνωρίζω το όνομά σου», ξεκινάει το γράμμα της η  Ione Wells, συνεχίζοντας αναφερόμενη στις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον δράστη. «Δεν ξέρω ποιοι άνθρωποι είναι στη ζωή σου, δεν γνωρίζω τίποτα για εσένα. Αλλά ξέρω αυτό: ότι δεν επιτέθηκες μόνο σε εμένα εκείνο το βράδυ. Είμαι κόρη, φίλη, κοπέλα κάποιου, μαθήτρια, ξαδέρφη, ανιψιά, γειτόνισσα, εργαζόμενη που εξυπηρετεί τους πάντες στο καφέ που βρίσκεται δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό».

Η Ione Wells, που σώθηκε μετά την επέμβαση των γειτόνων και της οικογένειάς της που αντιλήφθηκαν την επίθεση γράφει και για όλους όσοι της στάθηκαν ότι κατά κάποιο τρόπο και αυτοί δέχτηκαν την επίθεση από τον νεαρό άντρα.

Στη συνέχεια της επιστολής της αναφέρεται στην επίθεση που έγινε το 2005 στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου. «Είμαι επίσης σίγουρη ότι θα θυμάσαι ότι οι τρομοκράτες δε νίκησαν καθώς όλη η κοινότητα του Λονδίνου επέστρεψε στο μετρό την επόμενη μέρα. Έκανες την επίθεσή σου, αλλά τώρα κι εγώ επιστρέφω στον σταθμό μου» .

«Εσύ που μου επιτέθηκες δεν απέδειξες ότι υπάρχει μέσα μου ή στις πράξεις μου κάποια αδυναμία,  αλλά μόνο ότι στην ανθρωπότητα υπάρχει αλληλεγγύη». Η φοιτήτρια τελειώνει το γράμμα λέγοντας: «Δεν υπάρχουν όρια σε μία κοινότητα, μόνο εξαιρέσεις και εσύ είσαι μία από αυτές».

Η καμπάνια NotGuilty της Ione Wells είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι ένας 17χρονος κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 6 Μαΐου. Ο κατηγορούμενος δεν έχει  κατονομαστεί.

Πηγή: Daily Mail



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis