Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:40 | 31/03/2020

Ένας παγκοσμίου φήμης νευροχειρούργος που είχε διαχωρίσει δίδυμα που γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι πέθανε από κορωνοϊό σε νοσοκομείο της πόλης της Νέας Υόρκης όπου εργαζόταν.

Συνάδελφοι και πρώην ασθενείς απέτισαν φόρο τιμής στον δρ. Τζέιμς Γκούντριτς, ο οποίος ήταν στα 73 ετών, χαρακτηρίζοντας την «ξαφνική απώλεια» του ως μεγάλο σοκ.

«Ο Τζιμ ήταν με πολλούς τρόπους η καρδιά και η ψυχή του τμήματος μας – ένας κορυφαίος χειρούργος, ένας εκπαιδευτής παγκόσμιας κλάσης και ένας αγαπημένος συνάδελφος για όλους», δήλωσε ο Δρ. Emad Eskandar, πρόεδρος του τμήματος νευροχειρουργικής στο Albert Einstein College of Medicine και το ιατρικό κέντρο Montefiore στο CNN.

Τέσσερα χρόνια πριν ο δρ. Γκούντριτς ηγήθηκε ομάδας η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πολύωρο χειρουργείο σε δύο μικρά παιδιά, τους Jadon και Anias McDonald, που γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι.

Τα δίδυμα αγόρια γεννήθηκαν με καισαρική τομή στον Σεπτέμβριο του 2015 κοντά στο Σικάγο. Ήταν ενωμένα στο κεφάλι και μοιράζονταν ένα τμήμα 5 έως 7 εκατοστά του εγκεφαλικού ιστού. Πέντε μήνες αργότερα,οι McDonalds ταξίδεψαν στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης προκειμένου να γίνει η επέμβαση από τον δρ. Γκούντριτς.

Αφού τα δίδυμα έφτασαν στο νοσοκομείο τον Φεβρουάριο, η διαδικασία διαχωρισμού τεσσάρων σταδίων σχεδιάστηκε, εν μέρει, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3-D εκτύπωσης για να χαρτογραφήσει την ανατομία των αγοριών.

Το χειρουργείο έγινε στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2016, κόστισε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και διήρκεσε 27 ώρες.

Νωρίτερα εκείνη την χρονιά, ο δρ. Γκούντριτς είχε διαχωρίσει με επιτυχία δίδυμα από τη Συρία.

Έγινε διάσημος το 2004 μετά την επέμβαση που πραγματοποίησε σε σιαμαία δίδυμα από τις Φιλιππίνες.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κίνηση ανθρωπιάς: Αστυνομικός φορά μάσκα σε ηλικιωμένο


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis