Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:30 | 11/05/2020

Το έργο της ελληνικής αστυνομίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη συμβολή της στην επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων και των οδηγιών αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού και ειδικότερα τον ρόλο της τροχαίας, εξήρε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, παραδίδοντας σήμερα το πρωί πεντακόσιες πάνινες μάσκες στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

«Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δηλώσουμε, ότι αναγνωρίζουμε το πολύ σημαντικό έργο που κάνει η αστυνομία, γενικότερα στην Ελλάδα και ειδικότερα η τροχαία εδώ στην περιοχή μας», τόνισε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Να τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας και να πούμε ότι είμαστε ευγνώμονες γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα της τροχαίας κάνουν ένα πολύ σημαντικό έργο πραγματικά κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Αφήνουν πίσω τις οικογένειές τους, τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, πολλές φορές σε εικοσιτετράωρη βάση, για να εξυπηρετήσουν όλους εμάς, το κοινωνικό σύνολο, επιζητώντας και επιτηρώντας την εφαρμογή των μέτρων και βοηθώντας με κάθε τρόπο, όσο μπορούν, την όλη κατάσταση».

Ο κ. Καράογλου έφτασε στις δέκα το πρωί στο κτίριο της τροχαίας και έγινε δεκτός από τον διευθυντή της υπηρεσίας, ταξίαρχο Θωμά Γέρμανο και τους επικεφαλής των τμημάτων. Χαιρέτισε -με τον ενδεδειγμένο τρόπο, χωρίς χειραψίες- πέρασε στο εσωτερικό του κτιρίου και παρέδωσε τις μάσκες στα στελέχη της τροχαίας.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι πεντακόσιες μάσκες, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του προσωπικού της τροχαίας νομού Θεσσαλονίκης, αποτελούν μέρος ενός συνολικού πακέτου δύο χιλιάδων πάνινων μασκών προστασίας, οι οποίες δύναται να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές έπειτα από πλύσιμο και σιδέρωμα και τις οποίες δώρισε ιδιωτική εταιρία. Ήδη, ένα μέρος τους θα παραδοθεί σήμερα από τον υφυπουργό σε Έδεσσα, Βέροια και Κατερίνη για την προστασία, από την πανδημία, της τοπικής δύναμης της τροχαίας ανά περιοχή.

Ο υφυπουργός απηύθυνε κάλεσμα και προς τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας: «Τώρα που πλησιάζει το τέλος της κρίσης θέλω μέσα από την καρδιά μου, αφού ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, να πω ότι αν κάνουμε υπομονή, εάν συνεχίσουμε πειθαρχημένοι για τις λίγες ημέρες που μένουν ακόμη, βήμα βήμα, να εφαρμόζουμε τις σχετικές οδηγίες και τα μέτρα και να βγαίνουμε από την κρίση και να επανερχόμαστε στην ομαλότητα».

Ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε την εταιρία «Αγγελίνα Παπακωνσταντίνου Α.Ε.» , η οποία έκανε τη δωρεά, εξηγώντας, ότι δραστηριοποιείται στην κατασκευή γυναικείων φορεμάτων αλλά λόγω της συγκυρίας κατασκευάζει πάνινες μάσκες, πολλαπλών χρήσεων, που πιστοποιεί και εξάγει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Είναι σημαντικό πιο πολύ για εμάς το ηθικό κομμάτι και λιγότερο το υλικό», τόνισε ο διευθυντής της τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το οποίο το έχει ανάγκη το προσωπικό της αστυνομίας, να νοιώθει ότι η πολιτεία αναγνωρίζει το έργο τους. Πραγματικά, αυτό το διάστημα, νύχτα και μέρα, βρίσκονται επί ποδός, είτε με καλές, είτε με άσχημες πολλές φορές καιρικές συνθήκες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis