Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:51 | 01/05/2020

Η ελληνική αστυνομία τα κατάφερε στην κρίση του κορωνοϊού, αλλά δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζει και μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα, τόνισε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση, τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε υπηρεσία δημόσιας υγείας ή το υγειονομικό. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί και πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια ασφάλεια, όχι να ελέγχουμε μέσα στο λεωφορείο, το σούπερ μάρκετ ή το κομμωτήριο αν ο Έλληνας έχει λεφτά να αγοράσει τη μάσκα. Πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο, είναι αρκετά μεγάλο το πρόστιμο των 150 ευρώ. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και ο κόσμος δεν έχει χρήμα».

Να δοθούν δωρεάν μάσκες στον κόσμο- Και εμείς στην αρχή τις πληρώναμε από την τσέπη μας

Ο κ.Παπαδάκης υποστήριξε πως το κράτος θα έπρεπε να διανέμει τις μάσκες δωρεάν και επεσήμανε, ότι οι αστυνομικοί θα εφαρμόσουν και αυτό το νόμο, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην έρχονται σε αντιπαράθεση με τα όργανα της τάξης. Αποκάλυψε μάλιστα πως και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, τις πρώτες εβδομάδες της υγειονομικής κρίσης, πλήρωναν από την τσέπη τους στις μάσκες και τα αντισηπτικά, ή στηρίζονταν σε χορηγίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Οι αστυνομικοί βάζουν από την τσέπη τους και για άλλα υλικά, αγοράζουν οι ίδιοι σφαίρες για τη εκπαίδευσή του, πηλίκια, στολές, η κατάσταση είναι απελπιστική, ζούμε ακόμη σε συνθήκες μνημονίου», τόνισε ο κ.Παπαδάκης και πρόσθεσε, ότι αν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα περάσουν ΚΤΕΟ, τα μισά θα κριθούν ακατάλληλα. «Το πιο νέο περιπολικό της άμεσης δράσης είναι μοντέλο του 2009, με 300.000 χιλιόμετρα», κατέληξε ο κ.Παπαδάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «οι αστυνομικοί δεν προλαβαίνουν να πάρουν τις άδειές τους».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Θ.Παπαδάκη στον FOCUS FM 103.6, εδώ:

focusfm.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis