Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 02/07/2019

Το νέο Π.Δ. 69/2019 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την 1/7/2019 και τροποποιεί, κατά περίεργο τρόπο, ένα μόνο ζήτημα του βαθμολογίου, αυτό των Ανθυπαστυνόμων και μόνο για έναν ελάχιστο αριθμό εξ αυτών και όχι για τους υπόλοιπους εκατοντάδες ή καλύτερα χιλιάδες Ανθυπαστυνόμους, δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε καμιά περίπτωση και σίγουρα εκδόθηκε χωρίς καμία συνεννόηση με το Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Κάποιες σκέψεις που πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να γνωρίζουν είναι οι έξης:
- Εκδόθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και φέρει μόνο φωτογραφικές διατάξεις για πολύ μικρό και μόνο αριθμό Αστυνομικών.
- Νομικά αλλα και δεοντολογικά, δεν μπορεί μία διάταξη ενός Νόμου να αλλάζει με Προεδρικο διάταγμα, δηλαδή αυτή της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του Νόμου 3686/2008, η οποία εξάλλου το έτος 2012 είχε τροποποιηθεί ξανά απο την Πολιτεία με Νόμο όμως, συγκεκριμένα με το άρθρο 25 του Νόμου 4058/2012 και όχι βέβαια με Προεδρικό διάταγμα.
- Το πρόβλημα των Ανθυπαστυνόμων διαιωνίζεται και, δυστυχώς, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν εισάκουσε τις τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες προτάσεις του Αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος, αφού ήδη από το 2016 είχε συσταθεί υπηρεσιακή Επιτροπή με εκπροσώπους από τις Ομοσπονδίες μας (ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ) και είχαν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις.

[custom:google-ads]
- Συνολικά στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν κάποιες χιλιάδες συνάδελφοι Ανθυπαστυνόμοι, αυτοί αποτελούν μία πολύ αδικημένη κατηγορία Αστυνομικού προσωπικού και παρόλα αυτά όμως η Διοίκηση Ναι ηγεσία δείχνει να μην θέλει να το επιλύσει.
- Ανοίγει και πάλι μία νέα "βιομηχανία" δικαστικών προσφυγών (αγωγών) στα Διοικητικά Δικαστήρια που και οικονομικό κόστος θα επιφέρει βέβαια στους συναδέλφους, αλλά και παράλληλα ηθική και ψυχολογική ταλαιπωρία και μάλιστα πολύχρονες θα επέλθουν σε όλους τους Ανθυπαστυνόμους.
- Όσον αφορά τη μετάταξη των συναδέλφων από την κατηγορία γενικών καθηκόντων στην κατηγορία των ειδικών καθηκόντων, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί διάταξη ώστε σε οποιαδήποτε θέση πρώτα να επιλέγονται οι ήδη υπηρετούντες Αστυνομικοί που κατέχουν τα ανάλογα πτυχία και πληρούν τις προϋποθέσεις και μόνο εάν δεν υπάρχουν (λίγο δύσκολο καθόσον εκατοντάδες συνάδελφοι κατέχουν πτυχία από πολλές Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με ανάλογη κιολας εμπειρία), τότε και μόνο τότε να γίνονται προσλήψεις ιδιωτών ως Αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων. Χρειαζόμαστε προσλήψεις και μάλιστα άμεσα, νέων Αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων, διότι οι Υπηρεσίες μας, σχεδόν πανελλαδικά, υπολειτουργούν λόγω κυρίως των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και των υπολοίπων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Μέλος Ε.Κ.Α

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis