Ιατροδικαστής για τη δολοφονία της βιολόγου: Η πιο περίπλοκη υπόθεση, τα σενάρια για το πώς πέθανε

«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ»
Ιατροδικαστής για τη δολοφονία της βιολόγου: Η πιο περίπλοκη υπόθεση, τα σενάρια για το πώς πέθανε
Ως ένα από πιο δύσκολα -ίσως και το δυσκολότερο- περιστατικά που έχει συναντήσει στην πολυετή καριέρα του χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης την περίπτωση της στυγνής δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ιτον.
 
Μιλώντας στον τοπικό ραδιοσταθμό «Radio 98.4» για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας, ο πεπειραμένος ιατροδικαστής υποστήριξε ότι η διαδικασία της νεκροψίας διήρκεσε εννέα ώρες και πως ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός. Για τον τρόπο που προκλήθηκε η ασφυξία, ωστόσο, υπάρχουν δυο σενάρια.
 
Να σημειωθεί ότι ο καθ' ομολογίαν 27χρονος δολοφόνος, που είναι αγρότης και youtuber, θα οδηγηθεί την προσεχή Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.
 
Τα δυο επικρατέστερα σενάρια για τη δολοφονία
 
Το πρώτο -και πιο ακραίο- σενάριο για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου, όπως είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης, είναι ο θάνατος να προκλήθηκε «από ασφυξία θέσης». Ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν ζωντανή την ώρα που την έριξε από την τρύπα στο σπήλαιο. Σε αυτό το σενάριο ο θάνατος θα μπορούσε να επέλθει λόγω των καταγμάτων που υπέστη και τη στάση (θέση) που είχε το σώμα της.
 
«Εύχομαι να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Θα ήταν απάνθρωπο, ακραίο να πεθάνει αβοήθητη» σχολίασε ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης.
 
Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ιτον είναι η ασφυξία να προκλήθηκε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών. Να σημειωθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τρεις ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό δείχνει να απομακρύνεται η εκδοχή της δολοφονίας διά στραγγαλισμού.
 
Μαρτυρική δολοφονία: Δεν ήταν άμεσος ο θάνατος, είχε τις αισθήσεις της
 
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας δεν ήταν άμεσος». Κατά τον ίδιο, καθώς δεν ανιχνεύτηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, το πιθανότερο είναι να είχε πλήρη συναίσθηση των όσων συνέβαιναν.
 
Ο κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε επιπλέον ότι από τη νεκροψία που έγινε κατά την έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας διαπιστώθηκε ότι οι κακώσεις που είχε στον θώρακα και τα σπασμένα πλευρά δεν ήταν θανατηφόρα. Επίσης μη θανατηφόρα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν και «τα τραύματα από αιχμηρό όργανο, πιθανώς μαχαίρι ή αιχμηρό τμήμα οχήματος» που βρέθηκαν στη σορό της δολοφονημένης βιολόγου Σούζαν Ιτον.
 
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τα χτυπήματα από το αυτοκίνητο του δράστη, ωστόσο διέψευσε ότι την πάτησε με τα λάστιχα του οχήματος. Σε ό,τι αφορά το σκέλος της σεξουαλικής κακοποίησης ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης είπε ότι θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη.