Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:33 | 21/10/2015

Ο ιμάμης κατακρεούργησε το θύμα στο διαμέρισμά του - Ο 29χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος και το κουβάρι της δολοφονίας άρχισε να ξετυλίγεται...

«Ακουσα μία φωνή από τον Αλλάχ να μου ζητάει να τον σκοτώσω». Αυτήν ήταν χθες η απάντηση που έδωσε στο Κακουργιοδικείο Βόλου ο 33χρονος Πακιστανός ιμάμης όταν ρωτήθηκε γιατί διέπραξε το φόνο του 29χρονου Πακιστανού μέντιουμ τον Αύγουστο του 2014 στη Λάρισα. Ο άτυχος 29χρονος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι της 28ης Αυγούστου. Είχε πάνω από 30 μαχαιριές οι οποίες του προκάλεσαν μαρτυρικό θάνατο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν το δράστη τη μέρα του φονικού. Εκανε βόλτες με το ποδήλατο και είχε επάνω του ακόμη το μαχαίρι. Οταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, ομολόγησε το στυγερό έγκλημα που διέπραξε...

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου επέβαλε χθες στον 33χρονο ισόβια κάθειρξη με ομόφωνη απόφαση. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ούτε αυτό των ψυχολογικών προβλημάτων που φέρεται να αντιμετωπίζει. Κατά την ακροαματική διαδικασία εξάλλου δεν προέκυψε ο δολοφόνος να ακολουθούσε κάποια θεραπευτική αγωγή πριν το φονικό. Μόνο ο ίδιος υποστήριζε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Δράστης και θύμα όπως προέκυψε στη δίκη ήταν γνωστοί. Παλαιότερα έμεναν στην ίδια πολυκατοικία. Αν και αμφότεροι μουσουλμάνοι είχαν διαφωνίες. Ο ιμάμης είχε ενστάσεις για το επάγγελμα του 29χρονου. Είχε αντιρρήσεις για την επαγγελματική του δραστηριότητα επειδή ήταν μέντιουμ. Φαίνεται ότι εκείνο το μεσημέρι ήταν αποφασισμένος και πράγματι τον σκότωσε γιατί δεν θεωρούσε τη δουλειά του σωστή.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, όμως δεν κατάφερε να πείσει. Στην αίθουσα του Δικαστηρίου εξετάστηκε μεταξύ των άλλων μαρτύρων και ο αδερφός του θύματος. Ο 29χρονος είναι παντρεμένος, έχει παιδιά και η οικογένειά του ζει στο εξωτερικό. Το Κακουργιοδικείο επέβαλε σε βάρος του δράστη επιπλέον συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Δεν του αναγνώρισε το δικαίωμα κατάθεσης έφεσης.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis