Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 18/04/2017

Εκπρόσωποι της εφαρμογής Snapchat δηλώνουν πως κανένα «χακάρισμα» δεν έχει λάβει χώρα και προσθέτουν πως ο διευθύνων σύμβουλος Evan Spiegel δεν έκανε ποτέ προσβλητικές δηλώσεις κατά της Ινδίας.

Κάποιοι ανώνυμοι Ινδοί χάκερ υποστηρίζουν ότι έχουν αναρτήσει τις προσωπικές πληροφορίες 1,7 εκατ. χρηστών του Snapchat στο deep web (σκοτεινό διαδίκτυο) ως απάντηση στις προσβλητικές δηλώσεις που υποτίθεται πως έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, οταν φέρεται πως  είπε ότι το Snapchat είναι «μόνο για πλούσιους ανθρώπους» και ότι η Ινδία είναι «φτωχή χώρα».

Η Snapchat πάντως αρνείται κατηγορηματικά και τα δύο σενάρια. Τις δηλώσεις του Spiegel τις μετέδωσε το Variety magazine και βασίστηκαν στην αγωγή που κατέθεσε ένας πρώην εργαζόμενος της εταιρείας.

Η ιστορία αυτή έχει οδηγήσει τους Ινδούς καταναλωτές να χαμηλώσουν ραγδαία το rating της εφαρμογής στο Apple store και να ενισχύουν καμπάνιες στο Twitter με χασταγκ #UninstallSnapchat και #BoycottSnapchat.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σχετικά με το ζήτημα: «Αυτό είναι γελοίο. Προφανώς, το Snapchat είναι για όλους. Είναι διαθέσιμο παγκοσμίως για δωρεάν εγκατάσταση» και πρόσθεσε: «Αυτές οι λέξεις γράφτηκαν από έναν θυμωμένο πρώην εργαζόμενο. Είμαστε ευγνώμονες για την κοινότητα μας στην Ινδία και σε όλον τον κόσμο».

Οι κατηγορίες έγιναν σε μια αγωγή που κατέθεσε ο Anthony Pompliano, ένας πρώην εργαζόμενος της Faceboook που είχε μετακινηθεί στην Snapchat πριν φύγει από εκεί τις πρώτες τρεις εβδομάδες της εργασιακής του θητείας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Evan Spiegel απέρριψε την πρόταση του  να επιδιώξουν την ανάπτυξη σε διεθνείς αγορές και πως μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του απάντησε πως η εφαρμογή είναι «μόνο για πλούσιους» και πως δεν επιθυμούν να εξαπλωθούν «σε φτωχές χώρες όπως η Ινδία και η Ισπανία».

Ο Pompliano επίσης υποστηρίζει πως ξεσκέπασε «μια διαδεδομένη και συστηματική αποτυχία των εσωτερικών ελέγχων της Snapchat αναφορικά με τα δεδομένα των χρηστών της» υπονοώντας πως η εταιρεία φούσκωνε κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς, όπως αυτούς των ενεργών χρηστών της. Αυτοί οι ισχυρισμοί φυσικά δεν γίνονται δεκτοί από την Snapchat.

Παρότι η υπόθεση αναμένεται να διευθετηθεί σύντομα στο δικαστήριο του Λος Άντεζελες, οι κατηγορίες έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά από τους περίπου 4 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία και οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο έχουν ήδη πέσει αισθητά.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2013 κάποιοι χάκερς κατάφεραν να βρουν πρόσβαση σε 4.6 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών του Snapchat, αναρτώντας τις πληροφορίες τους σε μια δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα και αναγκάζοντας την εταιρεία να απολογηθεί στους πελάτες της. 


www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis