Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 16/04/2020

Η ιρλανδική αστυνομία προχώρησε σε μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών αυτής της χρονιάς, όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να αποφύγει ένα από τα σημεία ελέγχου που είχαν στηθεί στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην αστυνομία έχουν δοθεί νέες εξουσίες για την επιβολή των μέτρων κατ’ οίκον περιορισμού και αύξησε τον ήδη μεγάλο αριθμό σημείων ελέγχου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των διακοπών του Πάσχα, κυρίως για να αποτρέψει τις μετακινήσεις σε εξοχικές κατοικίες.

Εντούτοις, κοκαΐνη αξίας περίπου μισό εκατομμυρίου ευρώ κατασχέθηκε όταν αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν ένα αυτοκίνητο που επιτάχυνε για να διαφύγει ένα σημείο ελέγχου στο κέντρο της πόλης του Δουβλίνου τις πρώτες ώρες της Τρίτης πριν πέσει πάνω σε έναν τοίχο κοντά στον ποταμό Λίφεϊ, 2 χλμ μακριά.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν και δύτες αργότερα ανακάλυψαν δύο περίστροφα μετά από έρευνα στην κοίτη του ποταμού, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Η αστυνομία τόνισε ότι υπήρξαν 144 περιστατικά που ξεκίνησαν «ως πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών, αλλά κατά τη διάρκεια των περιστατικών αποκαλύφθηκαν και άλλα αδικήματα».

«Ως εκ τούτου, επιβλήθηκε η νομοθεσία για αδικήματα που αφορούν τη δημόσια τάξη, βιαιοπραγίες, οδική κυκλοφορία και ναρκωτικά», ανέφερε η αστυνομία.

Στις 8 Απριλίου, την πρώτη ημέρα της αυξημένης κινητοποίησης των αρχών λόγω του Πάσχα, η αστυνομία κατάσχεσε 20.000 λαθραία τσιγάρα από έναν οδηγό σε ένα σημείο ελέγχου στην κομητεία Μάγιο. Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 6 Απριλίου, η αστυνομία εντόπισε κοκαΐνη αξίας περίπου 51.000 ευρώ, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου στο νότιο Γουότερφορντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορεί την Αθήνα για καταστρατήγηση των διεθνών συνθηκών


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis