Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 01/01/2015

Με οδηγό καλούν τις μητέρες να εκπαιδεύσουν το συντομότερο δυνατό τα παιδιά τους για να γίνουν η επόμενη γενιά εξτρεμιστών

Δεν αρκεί οι γυναίκες των τζιχαντιστών να γεννούν παιδιά, αλλά πρέπει να τα αναθρέψουν ώστε να γίνουν η νέα γενιά μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Τουλάχιστον, αυτό αποδεικνύεται από τον οδηγό που διένειμαν οι άνδρες του ΙΚ στις γυναίκες, στον οποίο καταγράφονται οι εντολές που πρέπει να ακολουθήσουν οι μητέρες ώστε να μεγαλώσουν σωστά και σύμφωνα με τις διδαχές του Ισλάμ τα παιδιά τους.

Με τίτλο «Ο ρόλος των αδελφών στην τζιχάντ», καλεί τις γυναίκες να μεταφέρουν στα παιδιά τους τις αξίες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Μην περιμένετε μέχρι να γίνουν επτά ετών για να ξεκινήσετε, γιατί μπορεί να είναι αργά», αναφέρει ο οδηγός που κυκλοφόρησε μέσα από τους διαδικτυακούς τόπους που χειρίζονται τζιχαντιστές.

Μάλιστα, προτείνει στις γυναίκες να δείχνουν στα παιδιά τους υλικό από εκτελέσεις, να τους διαβάζουν ιστορίες που αφηγούνται τις αποστολές βίας των εξτρεμιστών και να τα ενθαρρύνουν να παίζουν με παιχνίδια-όπλα.

Σύμφωνα με τον Στίβεν Σταλίνσκι, διευθυντή του ινστιτούτου ερευνών Memri, που εντόπισε τον οδηγό, με αυτό τον τρόπο οι τζιχαντιστές επιθυμούν να δομήσουν την επόμενη γενιά του Ισλαμικού Κράτους.

«Ανεξαρτήτως από αυτό που θα συμβεί σε Ιράκ και Συρία, η επόμενη γενιά -τα παιδιά του Μπαγκνταντί και τα εγγόνια του Μπιν Λάντεν- έχουν ήδη υποστεί πλύση εγκεφάλου ώστε να μισούν τη Δύση και να αγωνίζονται για την τζιχάντ επιθυμώντας να γίνουν μάρτυρες», επισήμανε ο Σταλίνσκι.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ο τρόπος διαπαιδαγώγησης των μικρών τζιχαντιστών, καθώς προ μηνών στο Twitter κυκλοφόρησαν εικόνες από ανήλικα να εκπαιδεύονται για να γίνουν μαχητές του ΙΚ.

«Τα παιδιά έχουν εκπαιδευθεί στο μέτωπο και ξέρουν πώς να κατασκευάζουν βόμβες και πώς να ζώνονται με εκρηκτικούς μηχανισμούς, αλλά και πώς να αποκεφαλίζουν και να σταυρώνουν αθώους. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», τόνισε ο Σταλίνσκι.

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis