Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 08/01/2019

Οι πιλότοι ενός μαχητικού αεροσκάφους F-15 του Ισραήλ είδαν ξαφνικά το πάνω μέρος της καμπίνας του αεροσκάφους να εκσφενδονίζεται!

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, στις 2 Ιανουαρίου, αλλά οι πιλότοι κατάφεραν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση, δίχως περαιτέρω προβλήματα. Το διάφανο κουβούκλιο του κόκπιτ αποκολλήθηκε τη στιγμή που το μαχητικό αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 9.144 μέτρων, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να μείνουν εκτεθειμένοι στους ισχυρούς ανέμους και το ψύχος. Αρκεί να σημειωθεί ότι η εξωτερική θερμοκρασία ήταν στους -45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

[custom:google-ads]

«Είμαστε χωρίς κουβούκλιο και θα προσγειωθούμε κοντά στην αεροπορική βάση του Νεβατίμ», ανέφερε στον ασύρματο ο ένας από τους πιλότους, με φωνή, την οποία κάλυπτε ο ήχος του αέρα κι ο θόρυβος του κινητήρα, σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το γενικό επιτελείο της πολεμικής αεροπορίας έδωσε εντολή να σταματήσουν οι εκπαιδευτικές πτήσεις των F-15, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το συμβάν, αναφέρει το AFP, σύμφωνα με το ΑΠΕ.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis