Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:21 | 12/12/2014

 

Κλιμάκωση επιθέσεων της νεοτρομοκρατίας όπως... παλιά, με τις μικρότερες τρομοκρατικές επωνυμίες να δίνουν τη σκυτάλη σε εκείνες με μεγαλύτερο οπλοστάσιο και επιχειρησιακές δυνατότητες, διαπιστώνεται εμφατικά από στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Την άσκαστη «στρακαστρούκα» της τράπεζας του Χαλανδρίου, όπως τη χαρακτήρισαν πριν δύο 24ωρα, διαδέχεται μία ισχυρού μηνύματος «γαζωματική» επίθεση με πολεμικά καλάσνικοφ σε έναν από τους καλύτερα, υποθετικά, φυλασσόμενους στόχους, την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για έργο της ολιγομελούς «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», που τουλάχιστον τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν, έχει επιτεθεί με παρόμοιο τρόπο χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ και αποτυχημένα αντιαρματικές ρουκέτες RPG-8, χωρίς ακόμη να μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Μετά την επικίνδυνη επίθεση στην πρεσβεία, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., φοβούνται νέο και ισχυρότερο χτύπημα, ενδεχομένως με αντιαρματική ρουκέτα, ακόμη και με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, καθώς από το «κάδρο» λείπει ο «Επαναστατικός Αγώνας», που όπως στο παρελθόν έγραφε τον... επίλογο σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ήδη από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες συσκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή και του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να γίνει εκτίμηση κινδύνου και να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός μέτρων ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επίθεση καταγράφηκε στις 03:10 τα ξημερώματα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κλειστό φορτηγάκι, από το οποίο βγήκαν τουλάχιστον δύο οπλοφόροι, ενώ πιθανότατα υπήρχαν, δύο ακόμη μοτοσυκλέτες με τους οδηγούς, ως ομάδα υποστήριξης.

 Η προσέγγιση έγινε κάτω από έντονη βροχόπτωση, στη συμβολή της οδού Λαζάρου Σώχου με  τον παράδρομο της Λ. Κηφισίας, κινούμενοι αντίθετα στην οδό Σώχου, αποφεύγοντας τις κάμερες της μεγάλης λεωφόρου.

Οι οπλοφόροι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βγήκαν από το κλειστό όχημα, και άνοιξαν πυρ με τουλάχιστον δύο πολεμικά όπλα εναντίον του κτιρίου της Ισραηλινής Πρεσβείας, που βρισκόταν ακριβώς απέναντι. Οι βολίδες έπληξαν την εξωτερική τοιχοποιία του κτιρίου, ενώ κάποιες από αυτές διαπέρασαν τα τζάμια και πέρασαν σε εσωτερικούς τοίχους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια από την οδό Λαζάρου Σώχου βγήκαν στην οδό Αδριανείου κινούμενοι προς τα βόρεια προάστια. Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος, ενώ ξεκίνησαν οι έντονες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Νωρίς το πρωί, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλλεξαν 54 κάλυκες των 7,62 ΜΜ, από τουλάχιστον δύο πολεμικά κάλασνικοφ. Σχεδόν άμεσα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας, αρχικά της πρεσβείας και στη συνέχεια από σημεία της διαδρομής που φαίνεται να ακολούθησαν οι δράστε,ς κατά την προσέγγιση και διαφυγή τους από την περιοχή. Ένα κλεμμένο όχημα που βρέθηκε στην οδό Λαζάρου Σώχου, δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί αν σχετίζεται με την τρομοκρατική ενέργεια.

Η μεθοδολογία δράσης, έχει μεγάλες ομοιότητες με τις ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών». Η πρώτη εμφάνιση αυτής της επωνυμίας έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2013, όταν τουλάχιστον τέσσερα μέλη της προσέγγισαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού από παράδρομο της λεωφόρου. Αρχικά, επιχείρησαν με αντιαρματική ρουκέτα να πλήξουν τα γραφεία, που δεν πυροδοτήθηκε εξαιτίας αστοχίας υλικού, όπως εξήγησε ο συντάκτης της προκήρυξης, που ήρθε έξι μήνες μετά.

Ο δεύτερος δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 9 φορές με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων με μία βολίδα να διαπερνά το τζάμι του 3ου ορόφου και να πέφτει δίπλα από την καρέκλα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Οι δράστες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί,που εντοπίστηκε καμένο σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης.Το συγκεκριμένο όχημα, είχε κλαπεί στις 12 Ιανουαρίου 2013 από τη Μεταμόρφωση.

Η δεύτερη επίθεση ήρθε στις 30 Δεκεμβρίου 2013, όταν τουλάχιστον τέσσερα άτομα έφθασαν έξω από την οικία του γερμανού πρέσβη κ. Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην Αθήνα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52, στο Χαλάνδρι.

Από την οδό Χίου πυροβόλησαν 60 φορές εναντίον της οικίας, με μία από τις βολίδες να πλήττει την εσωτερική τοιχοποιία του δωματίου της κόρης του γερμανού πρέσβη, ενώ μία ακόμη είχε περάσει στο σαλόνι διαμερίσματος πολυκατοικίας, 300 μέτρα πίσω από την πρεσβευτική κατοικία.

Στην προκήρυξη που ακολούθησε τα μέλη της ΟΛΑ, σημείωναν πως η επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη έγινε στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα που είχε αυτοκτονήσει στην πλατεία Συντάγματος τον Απρίλιο του 2012 λέγοντας πως «ο Δημήτρης Χριστούλας έκανε την επιλογή να δώσει ένα τραγικό τέλος στη ζωή του, προκειμένου να μη ζήσει μια τραγική ζωή. Όμως, η πράξη του αυτή δεν ήταν εξατομικευμένη, δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο και τα αδιέξοδά του».

Στην ίδια προκήρυξη αποκάλυψαν μία διπλή αποτυχημένη απόπειρα πλήξης των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας Mercedes Benz, που βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη, με αντιαρματική ρουκέτα, στις 12 Ιανουαρίου 2014. «Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23:00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ' τα γραφεία της ΝΔ παρά το γεγονός, ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή. Το γεγονός, ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει -με οποιονδήποτε τρόπο- γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης), είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ' το στόχο) η ρουκέτα δε διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes – Benz» έγραφαν χαρακτηριστικά στην προκήρυξή τους.

Αντίστοιχες «γαζωματικές» επιθέσεις έχουν κάνει και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, εναντίον αστυνομικής κλούβας των ΜΑΤ, στο Γουδί, σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης, και παλιότερα στο Β’  Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και η «Σέχτα Επαναστατών» εναντίον του Αστυνομικό Τμήματος Κορυδαλλού και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis