Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 18/01/2017

Το δικαστήριο επέβαλλε στον 28χρόνο ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς επίσης και 20 χρονια 16 μήνες κατά συγχώνευση για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Μνήμες από το μακελειό της 14ης Ιουνίου του 2014 στην Ιεράπετρα «ξύπνησαν» στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του 28χρονου σήμερα Πακιστανού, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ δολοφόνησε ένα ομοεθνή του με μπαλτά, προσπάθησε να βιάσει την γυναίκα του αφεντικού του, τραυμάτισε τον τελευταίο και επιτέθηκε μαινόμενος εναντίον του …αστυνομικού τμήματος.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον 28χρόνο ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς επίσης και 20 χρονια 16 μήνες κατά συγχώνευση για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.  Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι πάσχει από ψυχωσική διαταραχή και άκουγε φωνές ενώ η συνήγορος του προσκόμισε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο νεαρός είχε καταδικαστεί  σε ισόβια κάθειρξη ενώ του είχαν επιβληθεί ακόμα 26 χρόνια κάθειρξη για δύο απόπειρες δολοφονίας και βιασμό και 31 μήνες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας ,οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά συρροή. 

Ο νεαρός Πακιστανός, είχε ισχυριστεί ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και δε θυμόταν καν το επεισόδιο στο θερμοκήπιο με τον παρ’ολίγο βιασμό της γυναίκας. Αμέσως μετά, όπως είπε, πήρε το ποδήλατό του και κατευθύνθηκε με μαγαζί ομοεθνών του, το οποίο επισκεπτόταν συχνά για να στείλει χρήματα στην πατρίδα του. Εκεί είδε τον ομοεθνή του, με τον οποίο λογομάχησε, ενώ έπιασε τον μπαλτά που ο μαγαζάτορας φυλούσε πίσω από την πόρτα για να κόβει το κρέας και χτύπησε το θύμα.

Αναφερόμενος στη δολοφονία ισχυρίστηκε πως αδυνατούσε να ανακαλέσει το λόγο του καυγά και της χειροδικίας, ενώ είπε ότι αν και θυμάται πως χτυπούσε το θύμα με τον μπαλτά, δε γνώριζε ότι τον σκότωσε. Ο 49χρονος που βρέθηκε στο διάβα του δεν ήταν στα  … αρχικά πλάνα του 26χρονου, όμως ο νεαρός τον είδε, ενώ κατευθυνόταν στο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθεί, όπως ο ίδιος είπε. Βλέποντάς τον, θυμήθηκε ότι ο 49χρονος του όφειλε 5 ευρώ, για αυτό και του επιτέθηκε!

Όσο για την απόπειρα σε βάρος του αστυνομικού, ο 26χρονος αρνήθηκε ότι σκόπευε να τον σκοτώσει. Ο μπαλτάς έπεσε πάνω στο περιπολικό, ισχυρίστηκε ο 26χρονος, και όταν ο ίδιος τον έπιασε και τον έτεινε προς τον αστυνομικό για να του τον δώσει – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του – ο αστυνομικός φοβήθηκε και πίστεψε ότι είχε σκοπό να του επιτεθεί.

 

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis