Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:15 | 05/02/2018

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον Ιωσήφ Ριτζάκη, για τη δολοφονία του Θοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2014 στην Πεντέλη.

Ο 23χρονος Ριτζάκης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

[custom:google-ads]

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε βεντέτα. Δεκατέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Γαλαζούλα, ο πατέρας του, Παναγιώτης Γαλαζούλας, σκότωσε τον πατέρα του 23χρονου, Μανούσο Ριτζάκη.

«Εκείνη τη μέρα ο θανών βρέθηκε στην πλατεία στα Γλυκά Νερά με τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητο του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα», ανέφερε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η κουβέντα μάλλον ξέφυγε, συνέχισε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για αυτό τον σκότωσε. «Εκρυψε επίσης το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπο του και για το λόγο αυτό πήρε το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο. Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που έκαναν και οι δύο», είπε ακόμη ο εισαγγελέας.


iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis