Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:17 | 20/03/2018

Ομόφωνα και χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου της Αθήνας κήρυξαν ένοχο τον 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 68χρονου Μάκη Μαρκόπουλου, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην οδό Πανόρμου, στους Αμπελόκηπους.

 

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν ότι ο 60χρονος βρισκόταν σε άμυνα όταν στις 21 Οκτωβρίου του 2016, καταμεσής του δρόμου, μπροστά σε δεκάδες περαστικούς, πυροβολούσε τον γείτονά του, για να τον εκφοβίσει, όπως είχε ισχυριστεί.

«Μου χτύπησε το χέρι με σιδεροσωλήνα. Με αιφνιδίασε… Φοβήθηκα για τη ζωή μου και έβγαλα το όπλο μου. Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή. Με έβριζε και με απειλούσε… Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω. Λυπάμαι..», είχε υποστηρίξει απολογούμενος ο συνταξιούχος αστυνομικός, ισχυριζόμενος ότι το θύμα ήταν εκείνο που τον κυνήγησε και του επιτέθηκε πρώτο.

[custom:google-ads]

Μια ασήμαντη αφορμή φαίνεται πως ήταν η αιτία του εγκλήματος. Οι κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ο 68χρονος στην είσοδο του γυμναστηρίου του φαίνεται πως ήταν ο λόγος για τη θανάσιμη –όπως κατέληξε- διαμάχη των ανδρών. Και οι δύο διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο. Ο 60χρονος αντιδρούσε έντονα στις κάμερες και οι καβγάδες τους φέρονται να ήταν συχνοί.

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Στην αγόρευσή του είχε ζητήσει να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Το Δικαστήριο, πέραν της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του 68χρονου, καταδίκασε τον συνταξιούχο αστυνομικό σε επιπλέον φυλάκιση 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία.

mononews.gr

 

όλη η συλλογή των νόμων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis