Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:25 | 23/12/2014

 

ΡΩΜΗ. Υποπτοι για συμμετοχή σε νεοφασιστική ομάδα που σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον πολιτικών, δικαστών και αστυνομικών θεωρούνται οι 14 άνδρες που συνελήφθησαν χθες σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Τελικός στόχος των συλληφθέντων ήταν η ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών της Ιταλίας με ένα μείγμα βίαιων μέσων, ανοικτής πολιτικής δράσης και προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συλλήψεις έγιναν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ιταλίας, από το Μιλάνο και το Τορίνο στον Βορρά μέχρι τη Νάπολη στον Νότο, καθώς και στη Ρώμη και τη Λ’ Ακουίλα και την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας, όπου βρέθηκαν 21 όπλα. Σύμφωνα με τις Αρχές, η οργάνωση «Πρωτοπορία της Νέας Τάξης» «βασιζόταν στα ιδεώδη του νεοφασιστικού κινήματος Νέα Τάξη, που έχει διαλυθεί, και θεωρούσαν ότι αποτελούν συνέχεια της μαύρης τρομοκρατίας της δεκαετίας του 1970, αποσκοπούσαν σε βίαιες δράσεις με θεσμικούς στόχους προκειμένου να υποσκάψουν τη δημοκρατική τάξη».

Η ομάδα φέρεται ότι σκόπευε να προβεί «σε ταυτόχρονες δολοφονίες δέκα-έντεκα αξιωματούχων χωρίς συνοδεία» καθώς και σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον περιφερειών, αστυνομικών τμημάτων και εφοριών.

Σε δεύτερο χρόνο, πάντα σύμφωνα με τις Αρχές, οι συλληφθέντες σκόπευαν να σχηματίσουν πολιτικό κόμμα και να κατέβουν στις εκλογές. Ενας από τους φερόμενους ως επικεφαλής της οργάνωσης ήταν ο ακροδεξιός πρώην καραμπινιέρος (χωροφύλακας) Στέφανο Μάνι. Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ros επιβεβαίωσαν ότι δύο συνάδελφοί τους διείσδυσαν στην ομάδα προκειμένου να λάβουν γνώση των σχεδίων της.

Συνελήφθησαν 14, ύποπτοι άλλοι 31

«Πόσο κάνουν οι καραμέλες», ακούγονται τα μέλη της οργάνωσης να λένε σε υποκλαπείσες συνομιλίες, αναφερόμενοι στα όπλα, «χίλια η μία». Ο εισαγγελέας Πικάρντι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε και η λίστα των στόχων.

«Τα σχέδια είχαν γίνει και δεν μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε να διαπιστώσουμε κατόπιν εορτής πόσο συγκεκριμένα ήταν», είπε ο εισαγγελέας Φάουστο Καρντέλα. Πέρα από τους 14 συλληφθέντες, ύποπτα χαρακτηρίστηκαν 31 άλλα άτομα. Μόλις στις αρχές του μήνα αποκαλύφθηκε η ύπαρξη δικτύου μαφίας, με επικεφαλής πρώην στέλεχος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης της δεκαετίας του 1970, το οποίο λυμαίνεται τις προμήθειες του δήμου της Ρώμης.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis