Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:39 | 07/04/2016

Μέσα σε λίγες ημέρες επαναλήφθηκε για τρίτη φορά το ίδιο ακριβώς σκηνικό στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων. Ειδικότερα ,στις 14.00 περίπου το μεσημέρι έφτασαν 3 λεωφορεία με 170 περίπου πρόσφυγες, απο την Ελευθερούπολη Καβάλας.

Οι πρόσφυγες βλέποντας τις συνθήκες που επικρατούν αρνήθηκαν να κατέβουν .
Ετσι τα λεωφορεία απομακρύνθηκαν και στάθμευσαν λίγα μέτρα μακριά απο την είσοδο του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου.

Οι οδηγοί όμως των λεωφορείων εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο ,καθώς εξαιτίας αυτής της κατάστασης , τα οχήματά τους παραμένουν δεσμευμένα για πολλές ώρες ,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε άλλα δρομολόγια που πρέπει να πραγματοποιήσουν .
"Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός και καμμία οργάνωση ,το κράτος δεν μας λογαριάζει ,χάνουμε δουλειές ,είμαστε συνέχεια στους δρόμους και οδηγούμε τα λεωφορεία μας κουρασμένοι και άυπνοι " δήλωσαν στο epirus-tv-news.

Ενας μάλιστα εξ αυτών ξεκίνησε να φύγει αποφασισμένος να φύγει για Θεσσαλονίκη ,εμποδίστηκε όμως απο τους αστυνομικούς και στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο που βρίσκονταν σταθμευμένα τα άλλα 2 λεωφορεία
Οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να πεισθούν οι πρόσφυγες και να κατέβουν , αυτή την ώρα να είναι σε εξέλιξη .

Αξίζει να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες και άλλα λεωφορεία με σημαντικό όγκο προσφύγων αναμένεται να πάνε στα Ιωάννινα. Οι συνθήκες στον Κατσικά είναι δύσκολες και το γνωρίζουν καλά και όσοι διαμένουν εδώ και λίγες εβδομάδες στην περιοχή αλλά και όσοι φτάνουν, καθώς έχουν φροντίσει να τους ενημερώσουν οι συμπατριώτες τους.

Πριν απο λίγες ημέρες μια γυναίκα δέχθηκε τσίπημα φιδιού, ενώ σήμερα ένα μικρό προσφυγόπουλο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν το τσίμπησε σφήκα. Το παιδί που μέσα σε λίγα λεπτά εμφάνισε σοβαρό οίδημα σε όλη την περιοχή του λαιμού του -γεγονός που επέφερε αναστάτωση στον καταυλισμό -μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Πηγή: epirus-tv

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis