Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 17/03/2018

Συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στον 45χρονο Ροδίτη, που παρίστανε τον Αστυνομικό καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει 58.000 ευρώ με διάφορες απάτες!

Όπως είναι γνωστό, ο 45χρονος κατηγορούνταν για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και ένα σε βαθμό πλημμελήματος. Έτσι το δικαστήριο χθες το μεσημέρι ανακοινώνοντας την απόφασή του έκρινε ένοχο όπως κατηγορείται τον 45χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για κάθε κακουργηματική πράξη και δύο έτη φυλάκισης για την πλημμεληματική, δηλαδή κατά συγχώνευση 13 έτη κάθειρξης. Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο έκρινε πως η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον 45χρονο. 

Σημειώνεται πως στην πρόταση της επί της ποινής η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 10 ετών για κάθε μία από τις δύο κακουργηματικές πράξεις και δύο έτη φυλάκισης για το πλημμέλημα, στον κατηγορούμενο.
Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ένας εκ των θυμάτων και με αφορμή αυτό άρχισε η διερεύνησή της.

Σύμφωνα με την κακουργηματική δικογραφία που σχηματίστηκε ο 45χρονος Ροδίτης,  παρουσιάζονταν συστηματικά ως αστυνομικός Ειδικής Υπηρεσίας και με πρόσχημα την παροχή διευκολύνσεων αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά!
Ο συγκεκριμένος μοίραζε υποσχέσεις ό,τι θα τους τακτοποιούσε φορολογικές και άλλες υποθέσεις με το αζημίωτο.

[custom:google-ads]

Πιο συγκεκριμένα, άλλες φορές παρουσιάζονταν ως αστυνομικός της οικονομικής αστυνομίας, άλλες ως ορκωτός λογιστής και άλλες ως στέλεχος της δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Ζητούσε χρήματα για παράβολα που τάχα κατέθετε, μοίραζε διάφορα έγγραφα ως πλαστές βεβαιώσεις και πολλά άλλα.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου που έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του, παρουσία Εισαγγελέα, έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν ότι είχε στήσει ολόκληρο εργαστήριο «απάτης», έχοντας στη διάθεσή του από ειδικά έγγραφα-εξουσιοδοτήσεις έως και μεταλλικό σήμα της Αστυνομίας.
Ο εν λόγω δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις Αστυνομικές Αρχές πριν από 15 χρόνια, όταν και πάλι είχε διαπράξει διάφορες απάτες στο νησί της Ρόδου.
Τότε παρουσιάζονταν ως... ειδικός διαμεσολαβητής – λογιστής που θα τακτοποιούσε διάφορες υποθέσεις που είχαν συμπολίτες μας με το δημόσιο και άλλες υπηρεσίες.
Ειδικότερα, το 2003, είχε διαπράξει και πάλι διάφορες απάτες (20 στο σύνολό τους) και είχε καταδικαστεί από τα δικαστήρια. 

Η δράση του για την υπόθεση τερματίστηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου 2017, όταν ένα από τα θύματά του ενημέρωσε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Κλείστηκε ραντεβού σε καφετέρια και όταν έφθασε εκεί, οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για έρευνα.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού και από τα στοιχεία που είχε στον υπολογιστή του, τις καταθέσεις και διάφορα άλλα, εντοπίστηκαν οι παραπάνω περιπτώσεις απάτης.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται:
Η διάπραξη απάτης, το καλοκαίρι του 2016, όταν εμφανίστηκε ως αστυνομικός σε συμπολίτη μας , δείχνοντάς του «προκήρυξη»  της αστυνομίας η οποία τάχα ζητούσε οδηγό για τον γερανό της αστυνομίας. Η... εξυπηρέτηση που θα έκανε για την πρόσληψη, κόστισε 1.000 ευρώ.
Στις 31.1.17 συστήθηκε σε έναν  άλλον πάλι ως αστυνομικός της οικονομικής υπηρεσίας και πήρε από συμπολίτη μας 3.134 ευρώ για να τακτοποιήσει χρέος που είχε στην εφορία!
Τον Οκτώβριο του 2016 πήρε 1.700 για να βοηθήσει συγγενικό του πρόσωπο συμπολίτη μας υποσχόμενος την πρόσληψή του, λόγο της θέσης του στην αστυνομία.

Πριν δύο  χρόνια πάλι παρίστανε αστυνομικό και πήρε από γυναίκα 3.760 ευρώ για να τα βάλει σε τράπεζα της Γερμανίας με υψηλό επιτόκιο!
Τον Σεπτέμβριο του 2016  πήρε 1000 ευρώ για να ενοικιάσει το κυλικείο της αστυνομίας.
Τον Ιούνιο 2016 ως αστυνομικός τάχα του...  εσωτερικών υποθέσεων πήρε  500 ευρώ  αρχικά και μετά άλλα 1.500 για δικαστικές αποφάσεις σε βάρος συμπολίτη μας, που θα έσβηνε.

Το 2015 έκανε διάφορες απόπειρες  ενώ  το 2012 κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 3.500 ευρώ ως  ταμίας σε σύλλογο γονέων σχολείου της περιοχή μας.
Το 2014 πήρε 32.000 τμηματικά για να διαγράψει χρέος συμπολίτη μας  στην εφορία. 
Ενώ το 2016 πήρε 6.000 για να βάλει χρήματα στη Γερμανία και μετά για να μειώσει τις οφειλές στο ΤΕΒΕ από συμπολίτισσά μας! 
Συνήγορος υπεράσπισης για τον 45χρονο παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Χαρίτος.

Διαβάστε περισσότερα στο rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis