Κάθειρξη 13 χρόνων στον Όσκαρ Πιστόριους – Απορρίφθηκε η έφεση

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Κάθειρξη 13 χρόνων στον Όσκαρ Πιστόριους – Απορρίφθηκε η έφεση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αφρικής απέρριψε την έφεση του Όσκαρ Πιστόριους στην ποινή κάθειρξης 13 ετών, τερματίζοντας έτσι την μακρά νομική διαμάχη σχετικά με την καταδίκη του για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο 31χρονος πρώην Ολυμπιονίκης είχε ζητήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο να επανεξετάσει την ποινή του, η οποία τον περασμένο Νοέμβριο είχε αυξηθεί στα 13 χρόνια.

Το αίτημά του τελικά απορρίφθηκε, βάζοντας έτσι οριστικό τέλος στην έντονη αυτή δικαστική διαμάχη καθώς σύμφωνα την εισαγγελία της χώρας, δεν υπάρχει καμία άλλη νομική εναλλακτική πλέον για τον Όσκαρ Πιστόριους.

Ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται στη φυλακή από πέρυσι τον Ιούλιο, εκτίοντας ποινή κάθειρξης έξι ετών, αφότου κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για τον φόνο της Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Αρχικά, είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη, η οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από ποινή 13 ετών και πέντε μηνών.

Το δικαστήριο επέβαλε με αυτό τον τρόπο την κατώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για φόνο στη Νότια Αφρική, η οποία είναι 15 χρόνια κάθειρξη, όμως έλαβε υπόψη του και αφαίρεσε την ποινή που έχει ήδη εκτίσει ο Πιστόριους.

Πηγή: www.lifo.gr