Κάθειρξη 15 ετών σε ηλικιωμένο για ασέλγεια σε ανήλικο σε παιδική χαρά

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Κάθειρξη 15 ετών σε ηλικιωμένο για ασέλγεια σε ανήλικο σε παιδική χαρά

Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος λόγω της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής του αδυνατούσε να αντισταθεί, καθώς και αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση, το οποίο έχει συμπληρώσει τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη, κρίθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας ο 83χρονος που είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα για κατάχρηση σε βάρος 12χρονου.
Η υπόθεση είχε «παγώσει» την τοπική κοινωνία πέρυσι τον Ιούνιο και από τότε ο 83χρονος έχει προφυλακισθεί.
Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή καθείρξεως 15 ετών, ενώ δέχτηκε το αίτημα του δικηγόρου του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.
Απορρίφθηκε με μία ψήφο η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι η κάθειρξη σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μικρή εκτιτέα ποινή, καθώς μετρώνται τα 2/5, ενώ λόγω ηλικίας η κάθε μέρα υπολογίζεται ως δύο.
Η συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από κατάχρηση σε αποπλάνηση, καθώς και ότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο ανήλικος ήταν ανίκανος προς αντίσταση.
Να σημειωθεί ότι η ιατρική πραγματογνωμοσύνη δε διαπίστωσε βιασμό ή κακοποίηση.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν αυτόπτης μάρτυρας πέρυσι τον Ιούνιο είδε τον 83χρονο να κάνει ασελγείς πράξεις και δίπλα του ένα μικρό αγόρι, κοντά στην παιδική χαρά Λακωνικής και Αύρας.
Ειδοποίησε την Αστυνομία και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 83χρονο την ώρα που απομακρυνόταν, κρατώντας τον ανήλικο από το χέρι.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Διαβάστε περισσότερα στο tharrosnews.gr