Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 04/11/2018

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η  Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων Πυρονόμων – Αρχιπυροσβεστών – Πυροσβεστών, σας καλεί να στηρίξετε μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό της.

Οι τροποποιήσεις στον Κανονισμό Μεταθέσεων που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ( Π.Δ. 13/2017 ), επέβαλλαν ξεσπίτωμα με μεταθέσεις και μετακινήσεις, νέες οικονομικές επιβαρύνσεις και διάλυση του οικογενειακού προγραμματισμού σε εκατοντάδες συναδέλφους μας. Είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η επιβολή και νέων αντίστοιχων μέτρων, που θα ξεσπιτώνουν και θα επιβαρύνουν το σύνολο των πυροσβεστών. Θα εντείνονται συνεχώς τα φαινόμενα τρομοκράτησης και εκβιασμών σε βάρος μας.

Σας καλούμε να ενισχύσετε και να αναδείξετε ισχυρή την Ε.Α.Κ.Π. στις εκλογές, για να εκλέξει εκπρόσωπο στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να έχει τη δυνατότητα:

  • Να σταθεί με συνέπεια υπέρ των δικαιωμάτων, των αναγκών και των συμφερόντων των πυροσβεστών.
  • Να αντιστέκεται στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης, που εφαρμόζεται και στο καθεστώς των μεταθέσεων – αποσπάσεων.
  • Να προτάσσει και να εμμένει στις θέσεις της για αδιάβλητες υπηρεσιακές διαδικασίες, με αντικειμενικά κριτήρια, στη βάση της δικής της πρότασης για τον Κανονισμό Μεταθέσεων.

Τονίζουμε και υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά την τεράστια προσπάθεια και την προσφορά της Ε.Α.Κ.Π. υπέρ των δικαιωμάτων των πυροσβεστών, στα έτη 2010 έως 2014 όταν συμμετείχαμε με εκπρόσωπό μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων και για πρώτη φορά από την λειτουργία του θεσμού των υπηρεσιακών συμβουλίων το 1996:

  • Υπήρχε συνεχής ενημέρωση για όλα τα θέματα σχετικά με τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που απασχολούσαν τους συνάδελφους.
  • Γίνονταν παρεμβάσεις όταν προέκυπτε άδικη μεταχείριση συναδέλφων και πετύχαινε σε πλείστες περιπτώσεις την θετική έκβαση για την επίλυση των προβλημάτων τους, που αφορούσαν είτε αποσπάσεις είτε μεταθέσεις.
  • Απαιτούσαμε να κρατούνται πλήρη πρακτικά για κάθε απόφαση και για κάθε τοποθέτηση μελών του Συμβουλίου και αξιοποιήσαμε την αναγραφή των πρακτικών για την υπεράσπιση συναδέλφων που δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.
  • Υπερασπιστήκαμε με θετική έκβαση συναδέλφους που αδικούνταν από αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και κατέφευγαν σε νομικά μέσα.
  • Καταγγέλλαμε για τις παραβιάσεις και τις καταστρατηγήσεις την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, καλώντας ταυτόχρονα σε άμεση κινητοποίηση τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
  • Προτείναμε ένα δίκαιο σύστημα υλοποίησης των τακτικών μεταθέσεων που έδινε άμεσες λύσεις, εξαλείφοντας τις αδικίες των παρελθόντων ετών. Η συγκεκριμένη πρότασή μας που απορρίφθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποκαθιστούσε όλους τους συναδέλφους που βρισκόταν μακριά από την πόλη συμφερόντων τους, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων που δεν πραγματοποίησαν τις απαιτούμενες προσλήψεις για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων του μόνιμου προσωπικού, αλλά και εξαιτίας της χρόνιας αναξιοκρατικής εφαρμογής των διατάξεων του Κανονισμού.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το καθεστώς των μεταθέσεων:

  • Προβήκαμε με δική μας πρωτοβουλία στην κωδικοποίηση όλων των διατάξεων του Κανονισμού Μεταθέσεων για να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για κάθε συνάδελφο, μέσα από την δημόσια ανάρτηση του στο site της Ε.Α.Κ.Π.
  • Απαντούσαμε σε δεκάδες ερωτήσεις συνάδελφων για προβλήματα και απορίες σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Μεταθέσεων, με δημόσια ανάρτηση στο site της παράταξης.
  • Συντάξαμε και καταθέσαμε σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά και υπηρεσιακά όργανα ολοκληρωμένη πρόταση για αξιοκρατικό κανονισμό μεταθέσεων, παίρνοντας υπ’ όψιν τόσο τις υπηρεσιακές ανάγκες όσο και τις οικογενειακές ή οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων.

Το σύνολο των ενεργειών της Ε.Α.Κ.Π. και κυρίως οι παρεμβάσεις της, που καταδεικνύουν  την αγωνιστική και ουσιαστική στάση των μελών της στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με γνώμονα την υπεράσπιση της αξιοκρατίας  και της ισονομίας για όλους τους συναδέλφους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η απουσία εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων ήταν αισθητή. Γιατί η δράση της Ε.Α.Κ.Π. έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις – ψηφοδέλτια που συμμετέχουν στις εκλογές του Συμβουλίου Μεταθέσεων.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι στο χρονικό διάστημα των τελευταίων τεσσάρων ετών, δεν υπήρξε ούτε μία ενημερωτική ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο Συμβούλιο από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Δεν πραγματοποίησαν καμιά παρέμβαση και καμιά καταγγελία και συνέβαλαν με αυτόν τον τρόπο στην παραπέρα καταστρατήγηση και κατάργηση των δικαιωμάτων μας.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι στελέχη τους, προκαλούν με τις προσωπικές βισματικές αποσπάσεις,  την στιγμή που αρκετοί συνάδελφοι περιμένουν μάταια να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, αλλά έχουν το θράσος όμως να διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων για να υπερασπιστούν δήθεν την αξιοκρατία.

Δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι σοβαρές ευθύνες που έχει το προεδρείο της Ομοσπονδίας με την πρόταση που έχει καταθέσει στην κυβέρνηση για τον Κανονισμό Μεταθέσεων, που προβλέπει και αυτή, μεταξύ άλλων, μεταθέσεις – ξεσπίτωμα χιλιάδων πυροσβεστών, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Προτείνει επίσης να γίνονται μετακινήσεις ( που σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα επιφέρουν μεγαλύτερο ξεσπίτωμα συναδέλφων ), για όλες τις υπηρεσίες της χώρας, από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων. Προτείνει τις μετακινήσεις αυτές, ενώ γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι διορισμένη από την κυβέρνηση, μέσω της Φυσικής Ηγεσίας.

Με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για τις μετακινήσεις – ξεσπίτωμα των πυροσβεστών έχει συμφωνήσει και έχει συμβάλλει και η παράταξη της Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ συνδιαμορφώνοντας τις προτάσεις αυτές, μέσα από τη συμμετοχή της στις επιτροπές της Ομοσπονδίας.

Όλες αυτές οι παρατάξεις δεν έχουν καμία διάθεση να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών. Επικεντρώνονται αποκλειστικά στη δημιουργία των πελατειακών σχέσεων ( ρουσφετολογικές μετακινήσεις, αποσπάσεις ), προς άγραν ψήφων. Φέρουν μεγάλη ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις και είναι απέναντι από τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων. Με την τακτική τους βοήθησαν στην παραπέρα κατακρεούργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων και στην επιβολή των πολιτικών των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ε.Α.Κ.Π. θεωρεί ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι κρατικά όργανα με προκαθορισμένο το συσχετισμό δύναμης. Οφείλουν να υλοποιούν την αντιλαϊκή – αντιυπαλληλική  πολιτική των κυβερνήσεων, κόντρα στα συμφέροντα των συναδέλφων πυροσβεστών.

Ενισχύεται όμως ακόμη περισσότερο αυτός ο χαρακτήρας και με την συνδρομή των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που παίρνουν μέρος στο αλισβερίσι των ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων και της χειραγώγησης των εργαζομένων μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίου. Μόνο η ΕΑΚΠ με την τετράχρονη παρουσία της σ αυτό έβαλε σοβαρά εμπόδια στην αναξιοκρατία και υπερασπίστηκε το δίκαιο και το αξιοκρατικό των αποφάσεων του

Την περίοδο που διανύουμε αναμένεται νέα επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Μοναδική ελπίδα για όλους μας αποτελεί η προσπάθεια που καταβάλλει μόνο η Ε.Α.Κ.Π., για να οργανώσει τον αγώνα των πυροσβεστών.

  • Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε από την εργασία μας.
  • Να απαιτήσουμε να πεταχτούν στα σκουπίδια τα μέτρα και οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον Κανονισμό Μεταθέσεων.
  • Να δημιουργηθεί, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρεμβάλλονται από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, νέος δίκαιος, αξιοκρατικός Κανονισμός Μεταθέσεων, στη βάση της πρότασης της Ε.Α.Κ.Π.
  • Να μονιμοποιηθούν οι 5ετείς θητείας και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι και να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε προσωπικό του Π.Σ. με αύξηση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ    

  • Ø Καμία μετάθεση για κανένα υπάλληλο μόνιμο ή πενταετή εκτός τόπου συμφερόντων.
  • Ø Αύξηση του αριθμού των προσλήψεων και του οργανογράμματος με προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη  όλων των κατά τόπους οργανικών κενών.
  • Ø Τοποθέτηση στον τόπο συμφερόντων όλων όσων το επιθυμούν.
  • Ø Να μπει τέλος στο καθεστώς των βισματικών αποσπάσεων που παίρνουν χαρακτήρα άτυπης μετάθεσης σε βάρος της πλειοψηφίας των συνάδελφων που απαιτούν ισονομία και αξιοκρατία.

Με παρακαταθήκη την υπεύθυνη και αγωνιστική στάση μας όλα αυτά τα χρόνια, σας καλούμε να ψηφίσετε μαζικά το ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από δεκάδες συναδέλφους που συσπειρώνονται στην Ε.Α.Κ.Π., με βασικό κριτήριο το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης που προτείνει  η παράταξή μας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

(Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών)

 

Α.Α.ΒΑΘΜΟΣΑ.ΜΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1.      Πυρ/μος10225Αναγνωστάκης ΙωάννηςΕυάγγελος
2.      Πυρ/μος10508Αντωνίου  Δημήτριος                     Δαυίδ
3.      Πυρ/μος14430Αργυράτος  Αργύριος                    Δημήτριος
4.      Απ/στης           13382Αυγουστίνος  Κων/νος                    Διονύσιος
5.      Πυρ/στης21215Βασιλειάδης  ΑλέξανδροςΙορδάνης
6.      Πυρ/στης17674Βατούγιος  ΧαράλαμποςΝικόλαος
7.      Απ/στης14611Βλάχος  ΔημήτριοςΚων/νος 
8.      Απ/στης           13423Βουτσινάς  ΕυθύμιοςΓεράσιμος
9.      Πυρ/μος  8849Γεωργιλάς  ΓεώργιοςΠέτρος
10.   Απ/στης13476Γρηγοριάδης  ΒασίλειοςΚων/νος
11.   Πυρ/στης20856Δεληπάλλας  ΧρήστοςΑθανάσιος
12.   Απ/στης12939Δημουλάκης  ΆγγελοςΝικόλαος
13.   Πυρ/μος13504Ζαμπάτης  ΣπυρίδωνΔημήτριος
14.   Πυρ/στης17296Ζαχαρίου  ΙωάννηςΓεώργιος
15.   Πυρ/στης20884Ζιάρας  ΙωάννηςΠέτρος
16.   Απ/στης14692Θεοδωρογλάκης  Νικόλαος             Ιωάννης
17.   Πυρ/μος15240Θωμάς  ΔημήτριοςΠέτρος
18.   Απ/στης14462Καλούδης  ΒασίλειοςΝικόλαος
19.   Απ/στης           13566Καραπέτης  Ζαχαρίας                      Γεώργιος
20.   Απ/στης13569Καργάκος   ΓρηγόριοςΓεώργιος
21.   Πυρ/μος13571Καρίμαλης  ΦίλιπποςΠαναγιώτης
22.   Απ/στης12793Καρράς  Νικόλαος                            Αναστάσιος
23.   Πυρ/μος13574Κάσσος  ΕυστράτιοςΧρήστος
24.   Πυρ/μος13012Καχριμάνης  Κων/νος                       Παναγιώτης
25.   Απ/στης           13013Κέκης  Κων/νος                                Ευάγγελος
26.   Απ/στρια10061Κιτσώνη  ΣπυριδούλαΝικηφόρος
27.   Απ/στης           13017Κλαουδάτος  Άγγελος                       Σπυρίδων
28.   Πυρ/μος           13018Κοκκινομηλιώτης  Δαυίδ                 Δημήτριος
29.   Πυρ/μος13595Κολίτσας  ΜιχαήλΚων/νος
30.   Πυρ/στης         15952Κολτούκης  Βασίλειος                        Δημήτριος                       
31.   Απ/στης13597Κομινάτος  Κων/νοςΣάββας
32.   Απ/στης   15094Κορτσινόγλου  Ααρών                     Ιωάννης
33.   Πυρ/στης16826Κουμεντάκης  ΝαπολέωνΝικόλαος
34.   Πυρ/στης16642Κουνούπης  ΙωάννηςΓεώργιος
35.   Πυρ/μος           12801Κρικώνης  ΘεοχάρηςΓρηγόρης
36.   Απ/στης13060Λάμπρου  ΕμμανουήλΙωάννης
37.   Πυρ/στης16838Λουδοβιώτης  ΑντώνιοςΚων/νος
38.   Πυρ/στης19041Μαγγιώρος  ΝικόλαοςΦώτιος
39.   Πυρ/μος           11352Μαραγκός  ΆγγελοςΣπυρίδων
40.   Πυρ/μος           13084Μαρίνος  Γεώργιος                           Σωκράτης
41.   Πυρ/στης15760Μάστακας  ΒασίλειοςΑπόστολος
42.   Πυρ/μος10777Μελιόπουλος  ΓεώργιοςΗλίας
43.   Απ/στρια14834Μελιοπούλου  ΔροσιάΓεώργιος
44.   Πυρ/στης21003Μικρώνης  ΑνδρέαςΧρυσόστομος
45.   Πυρ/στης         21815Μπάκας  Ευάγγελος                         Δημήτριος
46.   Πυρ/στης         17079Μπιθηκούκης  Ιωάννης                    Γεράσιμος
47.   Απ/στης13147Νέτου  ΧριστόδουλοςΠαντελής
48.   Απ/στης14871Νίτσας  ΔιαμάντηςΘεοχάρης
49.   Πυρ/στης16429Ντρισμπιώτης  ΒάιοςΓεώργιος
50.   Πυρ/στης19559Οικονόμου  Κων/νοςΒασίλειος
51.   Απ/στης           13837Παγκάκης  Λάμπρος                        Δημήτριος 
52.   Πυρ/στρια        17214Πάικου  Αικατερίνη                           Κων/νος
53.   Πυρ/μος           12826Παναγιωτόπουλος  Κων/νος            Ιωάννης
54.   Απ/στης          11477Πανουργιάς  Νικόλαος                      Δημήτριος
55.   Πυρ/μος          14888Παπαγεωργίου  Χρήστος                 Νικόλαος
56.   Πυρ/μος          13175Παπαδόπουλος  Νικόλαος                Ευστάθιος
57.   Πυρ/στης17104Παπαδόπουλος  ΠαύλοςΦώτιος
58.   Απ/στης          13193Παπιγκιώτης  Ευάγγελος                  Παναγιώτης
59.   Απ/στης13875Παπίλαρης  ΕμμανουήλΕμμανουήλ
60.   Πυρ/στης         17309Παράλαιμος  Ελευθέριος                   Νικόλαος
61.   Πυρ/στης         16945Πετούσης  Μάριος                               Εμμανουήλ
62.   Απ/στης12267Ρωμαίος  ΑλέξανδροςΚων/νος
63.   Απ/στης            14946Σακελλάρης  Κων/νος                        Ιωάννης
64.   Πυρ/μος           12833Σαρδέλη  Βαρβάρα                            Βασίλειος
65.   Πυρ/μος           13251Σπύρου  Δημήτριος                          Ανδρέας
66.   Απ/στης           14975Στρατηνάκης  Ιωακείμ                       Γρηγόριος
67.   Πυρ/μος               9669Στυλιδιώτης  Παναγιώτης                  Γεώργιος
68.   Πυρ/μος          12141Τάτσης  Σπυρίδων                            Χρήστος
69.   Πυρ/στης21154Τσάμης  ΓεώργιοςΣπυρίδων
70.   Πυρ/μος13289Τσαχάς  Γεώργιος                             Ελευθέριος
71.   Πυρ/στης          20523Τσουκαλάς  Φίλιππος                        Δημήτριος
72.   Πυρ/στης17006Χαλκίδης  ΧαράλαμποςΚων/νος
73.   Απ/στης14116Ψιμόπουλος  ΧρυσοβαλάντηςΝικόλαος
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis