Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:54 | 01/09/2020

Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος, ενόψει των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων σας καλεί να συμμετέχετε ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο και να το στηρίξετε με την ψήφο σας.

Στην ουσία με την επιλογή σας αυτή στηρίζετε την μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση της και την συνέχιση του αγώνα που είναι κοινά αποδεχτός από όλους, εκτός από εκείνους που έχουν ξεπουλήσει κάθε έννοια του συνδικαλισμού.  

Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι νωπή ακόμα η υπογραφή του Ν.4662/20 τον Φεβρουάριο του 2020 που αφορά και το ξεσπίτωμα όλων των πυροσβεστικών υπάλληλων με την αλλαγή του κανονισμού μεταθέσεων.  Όλα αυτά που εξελίχθησαν δεν έγιναν από μόνα τους, φέρουν την βαριά σφραγίδα των συμβιβασμένων προεδρείων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών μας οργάνων και το γεγονός αυτό δεν πρέπει να φεύγει από τη μνήμη μας.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών από την πρώτη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο του νόμου, έχει εκφράσει την αντίθεσή της για όλο σχεδόν το πλαίσιο του νομοσχεδίου, με ανακοινώσεις και ενημερωτικά σημειώματα αλλά και με συσκέψεις, συζητήσεις, ενημερώνοντας τους συναδέλφους για τις αρνητικές αλλαγές που θα επιφέρει.

Τα στελέχη και οι φίλοι της Ε.Α.Κ.Π., με υπευθυνότητα και αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές, προσπάθησαν μέχρι και την ύστατη στιγμή της ψήφισης του να  αποκαλύψουν και να βάλουν εμπόδια στις αντιδραστικές του διατάξεις.  Με την παρουσία δεκάδων συναδέλφων  πραγματοποίησαν τις δύο μοναδικές ένστολες διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και στο ελληνικό κοινοβούλιο, απέναντι σε έναν νόμο που στην κυριολεξία ήρθε να αποτελειώσει την πυροπροστασία της χώρας και να βάλει ταφόπλακά στα εναπομείναντα εργασιακά μας δικαιώματα.

Πενταμελή αντιπροσωπία των διαμαρτυρομένων, αποτελεούμενη από εκπροσώπους μονίμων, πενταετών, εποχικών και αποστράτων συναντήθηκε με τον τότε Γ.Γ.Π.Π. Νικόλαο Χαρδαλιά, παραδόθηκε η θέση της Ε.Α.Κ.Π. μέσω του 6σέλιδου ψηφίσματος και του 10σελιδου ενημερωτικού σημειώματος για το σχέδιο Νόμου και κατατέθηκε επίσης το 12σελιδο πλαίσιο των προτάσεων της για το βασικό πλαίσιο θεσμικών – οικονομικών αιτημάτων & την Αναδιοργάνωση του Π.Σ. και το 13σελιδο σχέδιο Π.Δ. που συνέταξε για τον κανονισμό μεταθέσεων των υπαλλήλων του Π.Σ.( Τα 4 ντοκουμέντα είναι στο eakp.gr ).

Δεν είναι δυνατό όμως μια παράταξή από μόνη της να καταφέρει την ανατροπή ενός νόμου.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νομού ξεδιπλώνεται όλους αυτούς τους μήνες εφαρμογής του και μας αγγίζουν όλους. Η συνειδητή κάλυψη των αρνητικών συνεπειών του συγκεκριμένου νόμου από την Πανελλήνιας Ομοσπονδία και των ενώσεων που έβαλαν πλάτη προς την κατεύθυνση αυτή παραπλανώντας με την πρόφαση του βαθμολογίου τους συναδέλφους, κατάφεραν το να περάσει ο νόμο αυτός χωρίς καμιά αντίδραση από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, παρά μόνο αυτή της Ε.Α.Κ.Π.!!!

Είναι συνετό λοιπόν να μην ξεχνάμε την « προδοσία » αυτή, τώρα που θα ξανάρθουν, με περισσό θράσος για να σας ζητήσουν να βάλετε υποψηφιότητα για να σας κάνουν συνένοχους στην κατάργηση του αμετάθετου και για να ζητήσουν την ψήφο σας για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Μεταθέσεων.

Το ερώτημα που μπαίνει συνάδελφοι είναι το εξής:

  • ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
  • ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΣ !!!

         Ρωτήστε τους συνάδελφοι:

  • Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τους ως αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων, εκτός από το να αποδέχονται και να συνηγορούν σε ειλημμένες άνωθεν αποφάσεις;
  • Πότε έβγαλαν μία ανακοίνωση για να σας ενημερώσουν τι συζητείτε στις συνεδριάσεις των συμβουλίων και ποια είναι η στάση τους;
  • Γιατί δεν καταγγέλλουν το όργιο των μακροχρόνιων ρουσφετολογικών αποσπάσεων που στην ουσία είναι άτυπες μεταθέσεις ;
  • Τι έκαναν για να αντιμετωπίσουν το αλαλούμ με τα μόρια και τις αδικίες που παρατηρήθηκαν σε χιλιάδες συναδέλφους;
  • Τι σας υπόσχονται τώρα ότι θα κάνουν στα υπηρεσιακά συμβούλια αν εκλεγούν, με δεδομένη την εφαρμογή ενός νομοθετικού εργαλείου ξεσπιτώματος που οι ίδιοι στήριξαν;

Μήπως  η απάντηση τους θα είναι χαϊδεύοντας του καθενός ξεχωριστά τα αυτιά, ότι θα φροντίσουν μέσα από το ρουσφετολογικό αλισβερίσι ότι θα σας « βολέψουν»;

Καμία εμπιστοσύνη συνάδελφοι δεν πρέπει να δείξετε σε όλους αυτούς που κατάφεραν με την υποτελή και συμβιβαστική στάση που κράτησαν, να γυρίσουμε σε εποχές που εμείς οι νεότεροι συνάδερφοι τις ακούγαμε σαν παραμύθι από τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, που έδωσαν μάχες για την καθιέρωσή του συνδικαλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, για να αποκτήσουμε επιτέλους και εμείς ως κλάδος, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα με ένα από τα βασικότερα το αμετάθετο, που εδραιώνονταν από το σύστημα με τις κατά τόπους προσλήψεις.

Με την ανοχή τους όμως εδώ και κάποια χρόνια έχουν αρχίσει όλες οι κυβερνήσεις να μας αποψιλώνουν από ότι κατακτήθηκε με αγώνες  και θυσίες.

Άφησαν την προηγούμενη κυβέρνηση να ψηφίσει το πιο άδικο και αντιδραστικό μισθολόγιο καταργώντας τις μισθολογικές προαγωγές, ανεξάρτητα από τον βαθμό που φοράγαμε, καθώς και μία σειρά επιδόματα, και τώρα μας δουλεύουν ψιλό γαζί με το κυνήγι των γαλονιών και τις σχολές επιμόρφωσης.

Δέχτηκαν επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να περάσει το μερικό σπάσιμο αμετάθετου για τους άγαμους και με την σημερινή κυβέρνηση την πλήρη κατάργηση του για όλους και το μαζικό ξεσπίτωμα.

Έκαναν τα στραβά μάτια στην προληπτική επιφυλακή που καθιερώθηκε πλέον και νόμιμα με τον Ν. 4662/2020 και τώρα δήθεν διαπραγματεύονται με την φυσική ηγεσία το εύρος εφαρμογής της. Το « αποτέλεσμα » της διαπραγμάτευσης τους βέβαια φάνηκε πολύ σύντομα σε όλο της το μεγαλείο στην πυρκαγιά της Λακωνίας με αρκετές περιφέρειες να έχουν τεθεί σε επιφυλακή!!!

Κουβέντα δεν κάνουν για την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης και δέχονται ότι θα απλά θα συσσωρεύουμε εφ όρου υπηρεσιακής ζωής αέρα κοπανιστό με τα ρεπό.

Όπως φυσικά έκαναν τα στραβά μάτια με την μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους εθελοντές και τις Μ.Κ.Ο., στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Γιούροπολ στην Πολιτική Προστασία, την οπλοφορία των προανακριτικών υπαλλήλων, στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δομών πυροπροαστασίας κ.λ.π.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει και με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου συνδικαλιστικού νόμου 4703/2020 που ψηφίστηκε στις 10 Ιουλίου, που επιχειρεί να επιβάλλει πλήρεις περιορισμούς με στόχο την απαγόρευση στην πλειοψηφία των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Επιχειρούν να μας εμποδίσουν να διαδηλώνουμε και να αγωνιζόμαστε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας, να διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση, περίθαλψη, μόρφωση, κοινωνικές παροχές.

Συναδέλφισσες –  Συνάδελφοι

Θυμηθείτε ότι, αξιοκρατία και διαφάνεια στις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων των χαμηλοβάθμων, με πλήρη ενημέρωση για όλες τις αποφάσεις που παίρνονταν στις συνεδριάσεις τους, εφαρμόστηκε μόνο την περίοδο 2010 – 2014 όπου η Ε.Α.Κ.Π. με την δική σας στήριξη που την αναδείξατε 1η δύναμη με 41%, συμμετείχε με εκπρόσωπο της σε αυτό και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδας της. 

Ήταν η 1η φορά το 2010 μετά από 14 χρόνια ύπαρξης του, από το 1996 που καθιερώθηκε ως θεσμός το υπηρεσιακό συμβούλιο για το Π.Σ. και με δεδομένο τον ασφυκτικά ελεγχόμενο ρόλο του στα πλαίσια του εκάστοτε κυβερνητικού σχεδιασμού, όπου μέσα από την συνεχή και αδιάκοπη πίεση των αιρετών της Ε.Α.Κ.Π., λειτούργησε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα πλαίσια του πραγματικού ρόλου που θα έπρεπε να έχει ως θεσμικό όργανο εφαρμογής της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. 

Είναι λοιπόν στο χέρι σας η επιλογή να κάνετε το αποφασιστικό βήμα, να κόψετε τον « ομφάλιο λώρο »  με τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού και να αφήσετε τις όποιες φοβίες σας κυριεύουν κατά μέρος.

Στηρίξτε την Ε.Α.Κ.Π. στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων.

Συμπορευτείτε μαζί της στο δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα της πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας.

            ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis