Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 30/04/2019

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τιμάμε τους νεκρούς εργάτες που πρωτοστάτησαν σε σκληρούς αγώνες για την θεσμοθέτηση του 8ώρου, την κατάκτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας με αποδοχές που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας και την δημιουργία κοινωνικών δομών, που θα διασφαλίζουν τη δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία και την υγεία. Η εργατική τάξη στις αιματοβαμμένες κινητοποιήσεις της, πάντα πρόβαλε σαν αίτημα την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί αυτή είναι η αιτία της εργασιακής βαρβαρότητας που ζούμε σήμερα, αλλά και των τεράστιων διεθνών και εσωτερικών οικονομικών ανταγωνισμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί όλους τους πυροσβέστες να συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες. Να ανταμώσουμε με τις πραγματικά αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος της χώρας μας, που δεν τα διπλώνουν, δεν ξεπουλάνε τους εργαζόμενους κάνοντας κολεγιές με τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες και μπορούν να εγγυηθούν μέσα από το συνεχή και αταλάντευτο αγώνα τους, την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που γεννάνε τη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση των χαμηλών λαϊκών στρωμάτων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Οι κατακτήσεις όλων των εργαζομένων βρίσκονται στο « κρεβάτι του Προκρούστη » με τις βάρβαρες και αντιλαϊκές κατευθύνσεις και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σπέρνει το ψέμα λέγοντας ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και πως τελειώνουν τα βάσανα του λαού. Η ανάπτυξη που επικαλούνται, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δεν είναι τίποτα άλλο από τη δημιουργία φτηνών εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που θα εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να αυξάνονται τα κέρδη τους. Τα συνθήματα της 1ης Μάη του Σικάγο του 1886 για τη διασφάλιση σταθερού χρόνου εργασίας είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Εμείς οι πυροσβέστες έχουμε πλούσια εμπειρία από την εφαρμογή απάνθρωπων ωραρίων που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο. Οι πρώτες δασικές πυρκαγιές είναι προάγγελος για την τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει και φέτος η φυσική και πολιτική ηγεσία του Π.Σ., με τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και την επιβολή εξαντλητικών ωραρίων για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Με την αλόγιστη χρήση του μέτρου της επιφυλακής συσσωρεύονται χιλιάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, αποδιοργανώνεται ο οικογενειακός μας προγραμματισμός και κατακερματίζεται ο ελεύθερος χρόνος μας.

Τέτοιο εργασιακό Μεσαίωνα θέλουν να επιβάλλουν σε όλους τους εργαζόμενους για δουλειά χωρίς δικαιώματα και σταθερό χρόνο εργασίας!!

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούμε από τα ψεύτικα διλήμματα, τη μοιρολατρία, τη λογική του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων, που σπέρνουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και στον χώρο μας. Αν γίνει κατανοητό απ’ όλους μας ότι εμείς, ο εργαζόμενος λαός χτίζουμε την χώρα και παράγουμε όλα τα αγαθά και τον πλούτο που βλέπουμε, τότε θα καταλάβουμε ότι εμείς με τον οργανωμένο αγώνα μας έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν και κλέβουν το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και να καταργήσουμε. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βάλουμε στην άκρη τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και παρατάξεις που υπηρετούν τον συμβιβασμό και την υποτέλεια και λειτουργούν ως « νεροκουβαλητές » στο αντιλαϊκό έργο των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια τη χώρας μας. Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες και να διεκδικήσουμε:

  • Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντεργατικών νόμων.

  • Δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που θα μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

  • Την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

  • Τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

  • Άρτιο δίκτυο προστασίας των πολιτών και της χώρας μας από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί κ.α.

  • Σύστημα παιδείας αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα που θα προσφέρει στα παιδιά μας ολόπλευρη μόρφωση μέσα στα πλαίσια των σύγχρονων αναγκών και την προετοιμασία τους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

  • Δωρεάν σύστημα υγείας με ιατρικές μονάδες που θα πληρούν και θα εναρμονίζονται με τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις.

  • Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων της λυκοσυμμαχίας από τη χώρα μας.

  • Το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και σε όλη την υφήλιο.

ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis