Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 29/03/2019

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα την Κυριακή 31 του Μάρτη και ώρα 11:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου ESSENCE (έναντι του Αεροδρομίου Ιωαννίνων).

Στη Γενική Συνέλευση στηρίζουμε προτάσεις για να οργανώσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυροπροστασίας. Παίρνουμε αποφάσεις για να αντισταθούμε στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, αλλά και σε όσους προσπαθούν να μας βάλουν εμπόδια. Να συνεχίσουμε τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τις κινητοποιήσεις στην περιφέρειά μας και να τις μαζικοποιήσουμε με ακόμα καλύτερη οργάνωση. Να απαιτήσουμε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στη Βουλή και στο Υπουργείο, πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Σε περίπου ένα μήνα μπαίνουμε στην αντιπυρική περίοδο χωρίς να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό θετικό μέτρο για την πυροπροστασία, παρά τους 100 νεκρούς συνανθρώπους μας και τις μεγάλες καταστροφές του περσινού καλοκαιριού σε δασικά οικοσυστήματα και περιουσίες. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών (Δασική υπηρεσία, Πολιτική Προστασία).

Παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις του Π.Σ. σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές, ουσιαστικού και συνεχούς πλαισίου εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων που προωθούν τις ίδιες πολιτικές, ζητιανεύει δωρεές από τους λεγόμενους «εθνικούς ευεργέτες – μεγαλοεπιχειρηματίες», για να μπαλώσει τις τεράστιες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Εκεί κατάντησαν την πυρασφάλεια του λαού και της χώρας, να επαφίεται στις «δωρεές» των επιχειρηματιών που ούτε στο ελάχιστο δεν πρόκειται να καλύψουν τις ελλείψεις, αλλά και τις «δωρεές» αυτές θα τις χρυσοπληρώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός, από τις νέες φοροαπαλλαγές που θα προκύψουν προς όφελος των «δωρητών».

Βιώνουμε έντονα και εμείς οι πυροσβέστες, τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυξάνονται τα προβλήματα των πυροσβεστών στην περιφέρειά μας και σε όλη τη χώρα. Τα μισθολογικά, τα ασφαλιστικά, η απλήρωτη υπερεργασία. Η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας στην εργασία μας, αυξάνει τους τραυματισμούς και τα θανατηφόρα ατυχήματα. Χειροτερεύουν συνεχώς οι συνθήκες που δουλεύουμε. Συνεχίζεται η ομηρία και η ανασφάλεια για τους εναπομείναντες 5ετείς και τους συμβασιούχους συναδέλφους.

Το νέο Σχέδιο Π.Δ. για τον Κανονισμό Μεταθέσεων είναι έτοιμο και είναι σίγουρο ότι θα προβλέπει νέες μεταθέσεις – μετακινήσεις που θα ξεσπιτώνουν πυροσβέστες. Μια πρώτη εικόνα έχουμε από την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης (άρθρο 19 του νόμου 4579/2018). Η τροπολογία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι όσοι υπηρετούν στην Υγειονομική Υπηρεσία του Π.Σ. μπορεί να μετακινούνται έτσι απλά με μια διαταγή του Αρχηγού, σε υγειονομικές υπηρεσίες του Π.Σ. σε όλη τη χώρα (αφορά τους ιατρούς – αξιωματικούς του Σώματος και πιθανότατα και άλλους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία).

Επιπλέον, έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα η δημιουργία «ειδικού μηχανοκίνητου τμήματος» στην Αθήνα (1ηΕ.Μ.Α.Κ.), σε μόνιμη βάση, αρχικά κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η εξαγγελία αυτή δεν αποτελεί καινοτομία, αλλά πατάει πάνω σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες απόπειρες της δεκαετίας του 90, με την δημιουργία τότε του Ε.Τ.Α.Π.Δ. (Ειδικού Τμήματος Αντιμετώπισης Πυρκαγιών Δασών) που έδρευε στην Ελευσίνα και μεταφέρονταν με στρατιωτικά ελικόπτερα, κάτω από άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες, με πενιχρά κατασβεστικά μέσα, σε περιοχές με δασικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες μας από τον θάνατο των 7 δασοκομάντος της Δασικής Υπηρεσίας και τον τριών μελών του πληρώματος τον Σεπτέμβρη του 1994 μετά από πτώση του ελικοπτέρου τύπου UH – 1H, τα γνωστά από τον πόλεμο του Bιετνάμ “ HUEY ” που τους μετέφερε για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Περιστέρα της Δράμας. Αντί να «πανηγυρίζουν» λοιπόν τα συνδικαλιστικά όργανα για την εξαγγελία αυτή και να την αντιμετωπίζουν ως κάτι φυσιολογικό, καλό θα είναι να ζητήσουν από την πολιτική ηγεσία να δεσμευτεί για όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και την αξιοπρεπή διαβίωση και μετακίνηση του προσωπικού που θα επανδρώσει αυτό το τμήμα.

Το μηχανοκίνητο τμήμα θα στελεχωθεί με προσωπικό και μέσα από αρκετές περιφέρειες και θα συμμετέχει στις μεγάλες πυρκαγιές ή και σε άλλα συμβάντα, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Με αυτόν τον αναποτελεσματικό τρόπο θα επιχειρήσει φέτος η κυβέρνηση, να μπαλώσει τα μεγάλα κενά του Π.Σ. σε προσωπικό, αφού είναι γνωστό ότι οι πυρκαγιές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στον πρώτο χρόνο και αυτό προϋποθέτει ενίσχυση όλων των υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό. Η εξέλιξη αυτή σε αντίθεση με την κοινή λογική, προμηνύει νέο μεγάλο ξεσπίτωμα για αρκετούς συναδέλφους και επιπλέον αποδυνάμωση των περιοχών από τις οποίες θα μετακινηθούν.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, απέναντι σε όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις προβάλλει με τον πλέον προκλητικό τρόπο, ο ανύπαρκτος αγωνιστικά απολογισμός δράσης του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας («Ενωμένοι Πυροσβέστες»).

Τα μέλη της συγκεκριμένης πλειοψηφίας του Δ.Σ. του σωματείου:

  • Δεν έχουν καμία διάθεση να οργανώσουν αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, ιδιαίτερα μέσα στο καλοκαίρι που κορυφώνονται, πολλαπλασιάζονται και αναδεικνύονται πιο έντονα, τα σοβαρά προβλήματα του Π.Σ. και της πυρασφάλειας της χώρας.

  • Ήταν αντίθετοι και ψήφισαν ΟΧΙ στις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. και στην περσινή Γενική Συνέλευση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στην περιφέρειά μας μέσα στο καλοκαίρι, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και για τις ελλείψεις στην πυροπροστασία που ευθύνονται για τις καταστροφές που βιώνει ο λαός μας. Αγνόησαν και δεν εφάρμοσαν τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις, που πάρθηκαν στη συγκεκριμένη Συνέλευση. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, επιχείρησαν να σαμποτάρουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην ένστολη διαμαρτυρία της 23-8-2018 στην Περ/κή Πυρ/κή Διοίκηση στα Ιωάννινα, για την οποία η Ε.Α.Κ.Π. σήκωσε αποκλειστικά όλο το βάρος και οργάνωσε την πραγματοποίησή της.

  • Αφήνουν συνειδητά τους συναδέλφους απροστάτευτους στην αντεργατική επίθεση που δέχονται. Ξεπουλάνε τα δίκαια αιτήματά μας και είναι σε πλήρη ταύτιση με το συμβιβασμένο προεδρείο και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

  • Παραβιάζουν συνεχώς την καταστατική και προβλεπόμενη λειτουργία του σωματείου, εκφυλίζουν και εξευτελίζουν τη λειτουργία των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Επιχειρούν για ακόμα μια φορά, με αντικαταστατικές ενέργειες, να επιβάλλουν την επέκταση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου από 2 έτη που είναι σήμερα σε 3 έτη, χωρίς να υπάρχει η προβλεπόμενη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση.Επιδιώκουν να διασφαλίσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη θέση τους στις καρέκλες του προεδρείου, για να συνεχίσουν να κρατούν καθηλωμένους τους πυροσβέστες της Ηπείρου, προκειμένου να μην αγωνίζονται και να μην διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα. Θέλουν να συνεχίσουν ακάθεκτοι να βοηθούν και να διευκολύνουν τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως και τη σημερινή, να προχωρούν ανενόχλητες στην επιβολή των πολιτικών τους, εναντίον μας, να καταργούν τα δικαιώματά μας, να υποβαθμίζουν συνεχώς το Πυροσβεστικό Σώμα και την πυρασφάλεια της χώραςΗ Ε.Α.Κ.Π. θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα και δημοκρατικά μέσα για να εμποδίσει τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις και να διασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Με την ενεργή συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων, ενισχύουμε την προσπάθεια για να δυναμώσει ο αγώνας που θα δώσει λύση στα προβλήματά στον εργασιακό μας χώρο. Να δυναμώσει η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος στην περιφέρειά μας.

Διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, διεκδικούμε την αναβάθμιση της προστασίας και της ασφάλειας του λαού.Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, κυβέρνηση, Ε.Ε, μεγαλοεπιχειρηματίες.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis