Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 03/02/2016

«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 5-2-2016 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και τωνΕνόπλων Δυνάμεων, ενάντια στα μέτρα της διάλυσης του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, που προωθούν η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υποστηρικτές της.

Για ακόμα μια φορά καλούμαστε από τα προεδρεία της ΠΟΑΣΥ – ΠΟΑΞΙΑ – ΠΟΕΥΠΣ – ΠΟΕΠΛΣ – ΕΑΠΣ και της ΠΕΑΛΣ, να συμμετέχουμε σε μια κεντρική πανελλαδική κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί μια μέρα μετά τις κινητοποιήσεις των φορέων του συνόλου των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Τα αντεργατικά – αντιασφαλιστικά μέτρα που έρχονται, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., επιχειρούν να καταργήσουν όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει για όλους ανεξαρτήτως τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας και όλους τους ένστολους.

Πλήττουν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τα αδέρφια μας. Απαιτείται ενιαίος αγώνας, για να προασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.

Ενώ τα προεδρεία μας επικαλούνται «την αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία ως αναπόσπαστο κομμάτι της», μας καλούν να διαδηλώσουμε για ακόμα μια φορά, ξεχωριστά από όλους αυτούς που πλήττονται ενιαία από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική.

Τα αιτήματα των υπαλλήλων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να είναι κοινά, με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Οι ξεχωριστές – περιχαρακωμένες κινητοποιήσεις των ενστόλων, έχουν συμβάλλει στη λογική του διαχωρισμού από το λαϊκό κίνημα, όπως επιδιώκουν διαχρονικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Στο ίδιο αντιφατικό πλαίσιο, κινούνται και τα αιτήματα που προτάσσονται από τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και των Ενώσεών μας, όπως έχουν αποτυπωθεί στις πρόσφατες ανακοινώσεις τους. Αιτήματα που καταδεικνύουν ότι η «επαναστατική» φρασεολογία που χρησιμοποίησαν τις τελευταίες ημέρες και οι όποιες επικλήσεις περί ενότητας με τους άλλους εργαζόμενους, είναι πρακτικές που στοχεύουν στην παραπλάνηση, αλλά και στον αποπροσανατολισμό μας από τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Δεν μπορούμε να έχουμε ως αίτημα τη μετατροπή των επικουρικών μας ταμείων σε επαγγελματικά του νόμου Ρέππα ή σε «αυτοδιαχειριζόμενα» όπως τα μετονόμασαν πρόσφατα και να εναρμονιζόμαστε πλήρως με τις αντιασφαλιστικές πολιτικές που καλείτε να επιβάλλει και η σημερινή κυβέρνηση. Με τη μετατροπή αυτή, απαλλάσσουμε το κράτος από τη χρηματοδότηση και παραγράφουμε την καταλήστευση των αποθεματικών από το μεγάλο κεφάλαιο, καθώς και τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και χρηματοδοτούμε αποκλειστικά από τη τσέπη μας τα ταμεία. Επίσης, οι Ομοσπονδίες μας διαθέτουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία τους, δηλαδή από τα χρήματα τα δικά μας, προκειμένου να συντάσσουν μελέτες οι αναλογιστικές – χρηματοοικονομικές εταιρίες με τις οποίες εξακολουθούν να συνεργάζονται μέχρι σήμερα, με στόχο να μετατρέψουν τα επικουρικά μας ταμεία σε επαγγελματικά – αυτοδιαχειριζόμενα.

Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με την εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων των νόμων Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, που επέβαλαν τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της ασφάλισης και μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Δεν είναι αλληλέγγυο να ζητάμε τη λειτουργία «ειδικών φαρμακείων» για τους ένστολους, όταν ο λαός πλήρωσε και πληρώνει αδρά και για την παροχή που λέγεται φάρμακο.

Ούτε δείχνει αλληλεγγύη η διαβούλευση και ο διάλογος με την κυβέρνηση στα πλαίσια της «εργασιακής ειρήνης,» ζητώντας την εξαίρεση των ενστόλων από την εφαρμογή των μέτρων, έναντι των άλλων εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προβάλλοντας ξανά την «ιδιαιτερότητα» του επαγγέλματος.

Αυτή η «ιδιαιτερότητα» εξυπηρετεί και τις διασπαστικές ενέργειες των προεδρείων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεών μας, που εκφράστηκαν με την εξαγγελία για τη δημιουργία τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (συνομοσπονδίας) Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ενέργειες αυτές θα μας απομονώνουν πλήρως, από το εργατικό – λαϊκό κίνημα και θα υπονομεύσουν τη συμμαχία και τους κοινούς αγώνες μας, με τους φορείς άλλων εργαζομένων. Έχουν στόχο την οριστική απομάκρυνση των ενστόλων από την τριτοβάθμια οργάνωση που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), στην οποία εκπροσωπούνται εδώ και πολλά χρόνια οι πυροσβέστες και εκεί πρέπει να ενταχθούν όλοι οι ένστολοι υπάλληλοι. Με τον τρόπο αυτό οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, επιχειρούν να εντάξουν όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες μας, στους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία για το συνδικαλισμό των ενστόλων (όπως για παράδειγμα το άρθρο 30α του νόμου 1264/1982, που ισχύει για την ΕΛ.ΑΣ.). Δηλαδή μας ζητάνε συνάδελφοι, να καρατομήσουμε από μόνοι μας τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους στρατιωτικούς, να αντισταθούν στην επιχειρούμενη απομόνωσή μας, από το υπόλοιπο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Να αποτρέψουμε αυτή τη διασπαστική μεθόδευση, όπως είχε πράξει και κατά το παρελθόν η Ε.Α.Κ.Π., όταν είχε επιχειρηθεί ξανά ανάλογη κίνηση το 2003, από τις τότε συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ενστόλων.

Όλα όσα αναφέρουμε στην ανακοίνωσή μας, που αφορούν τις αρνητικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, καταγγέλθηκαν μέσω των τοποθετήσεων και των παρεμβάσεων της Ε.Α.Κ.Π. στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών, που ενώ έχει καταγραφεί οπτικοακουστικά, δεν δημοσιεύτηκε προς τους συναδέλφους με ευθύνη των προεδρείων. Τους καλούμε να δημοσιεύσουν μέσω των ιστοσελίδων τους (χωρίς μοντάζ), το υλικό από τις εργασίες της κοινής συνεδρίασης.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να οργανώσουμε τους αγώνες μας παράλληλα με την αλληλεγγύη, τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζομένους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολουμένους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και να συγκρουστούμε με την πολιτική που ευθύνεται για το σύνολο των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε ως ένστολοι και ως εργαζόμενοι.

Να ακυρώσουμε στην πράξη όλους τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, που ευθύνονται για τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει εμείς και οι οικογένειές μας, μαζί με το λαό.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση στις 5 του Φλεβάρη, με το μπλοκ και το πλαίσιο διεκδικήσεων της Ε.Α.Κ.Π. και της Πρωτοβουλίας των Αποστράτων. Διεκδικούμε:

Την επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης.

Αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Κάλυψη όλων των οικονομικών απωλειών του ασφαλιστικού συστήματος, από το κράτος, με τη φορολογία των επιχειρηματικών και τραπεζικών ομίλων, που καρπώθηκαν τα χρηματικά ποσά που μεταφράζονται σε ελλείμματα των αποθεματικών, για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis