Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 08/05/2020

Η ανάπτυξη ενός προγράμματος για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελούσε για την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μια πάγια και διαχρονική διεκδίκηση.

Η Ομοσπονδία μας επανέφερε το αίτημα αυτό με νέα δεδομένα και επιχειρήματα και κατόρθωσε με την υπερψήφιση του άρθρ. 33 του ν. 4676/2020 να ενταχθεί στον προγραμματισμό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο σχεδιασμός για τη στέγαση του προσωπικού, που καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων ή σε άλλες δυσπρόσιτες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου όπου υπάρχουν αντικειμενικές έως ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εξεύρεση στέγης, με την ευχέρεια για μίσθωση ακινήτων.

Την επόμενη κιόλας μέρα της δημοσίευσης του νόμου φροντίσαμε να μην αποτελέσει μια απλή ρύθμιση αποτυπωμένη σε νόμο δίχως συνέχεια αλλά να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για την εφαρμογή της.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε ότι συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας του ΥΝΑΝΠ με Πρόεδρο αυτής τον Πλωτάρχη ΛΣ Ελευθεράκη Γεώργιο (Γενικό Γραμματέα Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.) για τη σύνταξη και υποβολή πρότασης κάλυψης στεγαστικών αναγκών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σύμφωνα με την περ. (γ) της παρ. 6 του άρθρ. 55 του ν. 4504/2017 (Α’ 184) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρ. 33 του ν. 4676/2020 (Α’ 67).

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός προγράμματος κάλυψης στεγαστικών αναγκών έτσι ώστε αφενός να υπάρξει έμπρακτη στήριξη στην προσφορά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αφετέρου να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για μετάθεση και παραμονή σε νησιωτικές Λιμενικές Αρχές με σημαντική βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis