Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:52 | 16/08/2015

Το περιστατικό όπου ο αστυνομικός χαστούκισε τον λαθρομετανάστη αποτέλεσε άλλη μια αφορμή ώστε να στηθούν στον τοίχο τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Για κάποιους είναι εύκολοι οι αφορισμοί, οι γενικεύσεις αλλά και η υιοθέτηση ατεκμηρίωτων καταγγελιών.

Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να καταθέσουμε τον μεγάλο σεβασμό στο έργο που επιτελούν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος στα νησιά καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις αλλεπάλληλες και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στη φρούρηση και προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας, στην καθημερινή μάχη που δίνουν με τα οργανωμένα κυκλώματα των δουλέμπορων, που εκμεταλλεύονται τους παράνομους μετανάστες. Στις επιτυχίες που έχει το Λιμενικό Σώμα στον τομέα της δίωξης ναρκωτικών. Στις χιλιάδες διασώσεις ανθρωπίνων ζωών. 

Είναι φανερό, ότι μετά από όλους αυτούς τους μήνες που οι άνθρωποι αυτοί, Αστυνομίας και Λιμενικού παλεύουν μόνοι τους, έχουν εξαντληθεί σωματικά και ψυχικά.

Η συμπαράστασή μας στην τιτάνια προσπάθειά τους και ο σεβασμός στο δύσκολο και πραγματικά επίπονο έργο τους, είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε αυτές τις δύσκολες ώρες, που δοκιμάζεται η συνοχή μας ως τοπικής κοινωνίας. 

Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε αυτή την προσφορά έργου στις πραγματικές της διαστάσεις. Όπως και το γεγονός ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες που υπέστησαν από την περικοπή των μισθών τους. 

Παρά την υποστελέχωση, παρά τις ελλείψεις σε μέσα και υλικοτεχνική υποδομή, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, οι άνθρωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα βαρύ φορτίο που δεν τους ανήκει, αφού Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχουν αφήσει μόνους τους να παλεύουν σε ένα αγώνα άνισο, με το νησί μας να κατακλύζεται καθημερινά με όλο και μεγαλύτερο όγκο παράτυπων μεταναστών.

To λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανγωρίζουμε το έργο αυτών των ανθρώπων και συνάμα να εκφράζουμε την απεριόριστη εκτίμηση σας.

Στο κάτω κάτω της γραφής άνθρωποι είναι και λάθη είναι φυσικό να γίνονται. Είναι όμως ελάχιστα μπροστά στις καθημερινές επιτυχίες. 

 

http://defencenews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis