Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 25/08/2019

Σε εξέλιξη βρίσκεται το «επόμενο βήμα» της τραγωδίας που σημειώθηκε στην Κάρπαθο, μετά την προσπάθεια δυτών να καταδυθούν σε σπηλιά στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου.

Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής τη διαδικασία ανάσυρσης των άψυχων σωμάτων των δύο δυτών που βρίσκονται σε βάθος περίπου 50 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ήδη, οι άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών έχουν ανασύρει τη σορό του ενός εκ των δύο δυτών. Ωστόσο, η επιχείρηση ανάσυρσης της δεύτερης σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αλλά τη Δευτέρα καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούν τη συνέχιση της επιχείρησης.

Οι δύο άτυχοι άνδρες μαζί με ένα ακόμα φίλο τους είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς. Ο φίλος τους λόγω έλλειψης αέρα κατάφερε να αναδυθεί χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν οι άλλοι δύο. Η σορός μεταφέρθηκε στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου για αναγνώριση.
[custom:google-ads]

Κατάδυση με τραγική κατάληξη

Οι δύο άνδρες είχαν πάει στην περιοχή Σώκαστρο για κατάδυση μέσα σε σπηλιά σε βάθος περίπου 45 μέτρων και από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους.

Το One Channel σας μεταφέρει αποκλειστικά πλάνα από τις έρευνες, καθώς και από την περιοχή που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για τους δύο άντρες οι οποίοι εντοπίστηκαν νεκροί.

Επισημαίνεται ότι ένας φίλος των δύο άτυχων δυτών, τσεχικής καταγωγής, που βούτηξε μαζί τους, ανέφερε πως τα ρεύματα και η θολούρα που επικρατούσε στο βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους άλλους δύο δύτες.

Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών.


Δείτε στο Policenet.gr: Ηρωας αστυνομικός αφόπλισε μεθυσμένο που απειλούσε να πετάξει την κόρη του στο κενό!


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis