Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 04/11/2016

Νέο κέντρο για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα εγκαινιάστηκε χθες στον Αλιμο, αυξάνοντας τον αριθμό των εξειδικευμένων δομών στις 44, ενώ η κυβέρνηση αναζητά χώρους, όπως παλαιά ορφανοτροφεία και σχολεία, που θα μετατραπούν σε ξενώνες για παιδιά, καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα 1.490 παιδιά παραμένουν εκτός κατάλληλων δομών.

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να δημιουργηθούν 15 ασφαλείς ζώνες σε κέντρα φιλοξενίας, ενώ ήδη λειτουργούν τρία.

Χθες 22 παιδιά βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, διαμένουν για λίγες ημέρες, μέχρι τη μεταφορά τους σε ξενώνα. Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή 1.140 ασυνόδευτα ανήλικα μένουν σε 44 δομές σε όλη τη χώρα. «Στην αρχή ήταν 17 και συνεχίζουμε...», ανέφερε.

 

Το νέο κέντρο στον Αλιμο θα λειτουργεί από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και την οργάνωση «Save the Children». Στο διώροφο κτίριο, που περιλαμβάνει 16 δίκλινα δωμάτια και χώρους ψυχαγωγίας, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 32 αγοριών, ηλικίας 10-18 ετών, που θα υποστηρίζονται από προσωπικό 27 ατόμων.

 

www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis