Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 01/08/2018

Παρά τις αντιδράσεις της Κερκυραϊκής Κοινωνίας προχωρά ο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και στην Κέρκυρα, όπου προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση των Τμημάτων Μπενιτσών και Λευκίμμης και την δημιουργία ενός Τμήματος στους Αργυράδες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από το 2016 που είχαν γίνει γνωστά τα σχέδια του Υπουργείου οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας αλλά και από τους φορείς. Μάλιστα είχε γίνει και σύσκεψη στην Αθήνα παρουσία των Βουλευτών όπου υπήρξε η δέσμευση για προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Τώρα όμως όπως διαφαίνεται το σχέδιο προχωρά μετά και την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ-ΠΕ Κέρκυρας και τη Ελληνικής Αστυνομίας για την υλοποίηση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».

[custom:google-ads]

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με την απόφαση «οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση γραφειακών χώρων, την  επισκευή και αποκατάσταση ορισμένων υφιστάμενων επιφανειών, την κατασκευή ξύλινης στέγης, κατασκευή χώρων κράτησης και νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ώστε το κτίριο να καταστεί λειτουργικό για τη στέγαση των υπηρεσιών του Τμήματος Νότιας Κέρκυρας. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 312.708,89 ευρώ και βαρύνει την Ελληνική Αστυνομία κατά το ποσό των 172.708,89 ευρώ και την ΠΙΝ-ΠΕ Κέρκυρας κατά το ποσό των 140.000 ευρώ μέσω της ΣΑΕΠ022 του ΠΔΕ  της ΠΙΝ. Η εισήγηση του Περιφερειάρχη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισαν οι κ.κ. Γουλής και Κορφιάτης».

corfutvnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis