Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:39 | 08/11/2019
Στα δικαστήρια για να απολογηθεί οδηγήθηκε, την Παρασκευή, ιερέας που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη στην Κέρκυρα.

[custom:google-ads]

Πριν από 20 ημέρες, οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του, υποστηρίζοντας ότι ασέλγησε στο παιδί τους. Αμέσως διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ιερέα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Οπως αναφέρει το corfutvnews, εις βάρος του ιερέα κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση από γονείς 14χρονου κοριτσιού με την κατηγορία ότι ασέλγησε σε βάρος της πριν από τέσσερα χρόνια. Η τοπική ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον συνήγορο των δύο κοριτσιών Γιάννη – Ανδρέα Ρίγγα ο αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «οι υποθέσεις έχουν πάρει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης».
Ο ιερέας δεν απολογήθηκε καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Συγκεντρωμένοι κάτοικοι χωριού της Κέρκυρας βρέθηκαν στα δικαστήρια και του φώναζαν: «Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα σαι». Η υπόθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της φρίκης της Μάνης, όπου ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονη.
 

Σε διαθεσιμότητα ο ιερέας

Ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, ο οποίος ενημερώθηκε από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο Σεβασμιότατος προέβη στις εξής ενέργειες
 
 
Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.
Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καρέ – καρέ η σύλληψη αλλοδαπών με μαχαίρια από αστυνομικούς της Ομάδας "Ζ"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis