Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 15/07/2017

Την ώρα που η 18χρονη Βρετανίδα η οποία εισέπνευσε «αέριο του γέλιου» στα Μάλια παραμένει διασωληνωμένη στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ, το επικίνδυνο laughing gas ή hippy crack -όπως είναι και η διεθνής ονομασία του- εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στα club των ελληνικών νησιών!

Στην Κέρκυρα, ήταν αρκετή μια οργανωμένη επιχείρηση από μεικτά κλιμάκια αστυνομικών υπηρεσιών στα μπαρ και τα άλλα νυχτερινά κέντρα των τουριστικών περιοχών, για να αποκαλυφθεί ότι το περιστατικό των Μαλίων μόνο «μεμονωμένο και ατυχές» δεν ήταν, όπως το χαρακτηρίζει ο αρμόδιος για τον τουρισμό αντιδήμαρχος Δήμου Χερσονήσου Ευθύμιος Μουντράκης!

Οι έλεγχοι στα νυχτερινά μαγαζιά της μέσης και νότιας Κέρκυρας αποκάλυψαν ότι μπαλόνια με το συγκεκριμένο αέριο, που είναι υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου, πωλούνται κατά εκατοντάδες! Μόνο σε έξι καταστήματα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 2.437 συσκευασίες, δηλαδή αμπούλες οι οποίες περιείχαν «αέριο του γέλιου»!

Στα συγκεκριμένα νυχτερινά μαγαζιά συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και δυο αλλοδαποί, ως ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας τους και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για παράνομη πώληση του επικίνδυνου υλικού. Ο αριθμός των ευρημάτων δείχνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο εκτεταμένο απ’ ό,τι είχε φανείς αρχικά. Έτσι, οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis