Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:54 | 24/12/2018

''Η κουτσουρεμένη καταβολή των ‘‘αναδρομικών’’ παραμονές των γιορτών, αναδεικνύει περίτρανα, ότι ο εμπαιγμός των αποστράτων αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ –ΠΑ.ΣΟ.Κ, για να δημιουργούν τα πλεονάσματα που δίνουν στην πλουτοκρατία. Αναδεικνύει επίσης, το αγωνιστικό έλλειμμα των αποστράτων'', τονίζει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Απόστρατων Αξιωματικών

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών από το ιδρυτικό μας κάλεσμα είχαμε επισημάνει ότι η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή για τους απόστρατους είναι αυτή που βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα. Τονίζαμε ότι ο αποπροσανατολισμός, ο εφησυχασμός, η απάθεια και η παραίτηση εξυπηρετεί τις κυβερνήσεις των κομμάτων εξουσίας και σημειώναμε τις ευθύνες των συνδέσμων αποστράτων που έχουν επιλέξει να συγχρωτίζονται με τους φασίστες σε αντικομμουνιστικές φιέστες αντί να αναπτύξουν κοινές δράσεις με το μαζικό, μαχητικό συνταξιουχικό κίνημα και τους εργαζόμενους της χώρας που αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.
 
Ειδικά για τα λεγόμενα αναδρομικά, ζητούσαμε την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που μας έχουν δικαιώσει, κάλυψη των απωλειών και επαναφορά των συντάξεων και δώρων, να αποδοθούν άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες όσα οι κυβερνήσεις έχουν παρακρατήσει σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και εισφορά αλληλεγγύης και να υπάρξει πλήρης ονομαστικοποίηση των δικαιούμενων αναδρομικών για κάθε συνταξιούχο, όπως οφείλει η κυβέρνηση.

[custom:google-ads]
 
Τα ίδια τονίζαμε και σε όλες τις ανακοινώσεις που έχουμε εκδώσει, καλώντας τους απόστρατους να μην ενδώσουν στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, ΜΜΕ και μεγαλοδικηγορικών γραφείων, να μην επαναπαυτούν σε διοικητικές και δικαστικές διαδικασίες,  αλλά να συνεχίσουν την πάλη τους με μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες που είναι  μονόδρομος για τη δικαίωση.
 
Η κουτσουρεμένη καταβολή των ‘‘αναδρομικών’’ παραμονές των γιορτών, αναδεικνύει περίτρανα, ότι ο εμπαιγμός των αποστράτων αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ –ΠΑ.ΣΟ.Κ, για να δημιουργούν τα πλεονάσματα που δίνουν στην πλουτοκρατία. Αναδεικνύει επίσης, το αγωνιστικό έλλειμμα των αποστράτων.
 
Λυπούμαστε που επαληθευτήκαμε για τα ‘‘αναδρομικά’’. Λυπούμαστε γιατί χιλιάδες απόστρατοι που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την ικανοποίηση άμεσων βασικών αναγκών τους στη λήψη των ‘‘αναδρομικών’’, εισέπραξαν τελικά, φιλοδώρημα για τα κάλαντα. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές τις μέρες επικρατεί η απογοήτευση, η πίκρα, ο θυμός και η αγανάκτηση.  Τα αισθήματα αυτά δεν πρέπει να οδηγήσουν τους απόστρατους στην αδράνεια, ούτε βέβαια να τους εγκλωβίσουν στη φάτνη του Μεσσία των επερχόμενων εκλογών. Τα δώρα των όποιων μάγων των κομμάτων εξουσίας θα εξακολουθήσουν να έχουν αποκλειστικό παραλήπτη την πλουτοκρατία. Δεν έχουμε κοντή μνήμη και γνωρίζουμε ότι όλοι μαζί, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ και πρώην κυβερνήσεις Ν.Δ –ΠΑ.ΣΟ.Κ λεηλάτησαν τους μισθούς και τις συντάξεις μας και θα εξακολουθήσουν να κάνουν το ίδιο με μνημόνια και χωρίς μνημόνια.
 
Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλεί όλους τους απόστρατους να μετουσιώσουν και αυτή την εμπειρία και τα αισθήματά τους σε μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες. Να βρεθούμε μετά τις γιορτές στους δρόμους, πιο δυνατοί και αποφασισμένοι, για να απαιτήσουμε δικαίωση και να αντιπαλέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας εξαθλιώνουν, μαζί με όλους τους συνταξιούχους και το αγωνιστικό εργατικό κίνημα.
 
Ευχόμαστε σε όλους τους απόστρατους Χρόνια Πολλά και Καλή Αγωνιστική Χρονιά.
Με δύναμη και επιμονή συνεχίζουμε τους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis