Κίτρινα τα γιλέκα και στην Ελλάδα έξω από τη γαλλική πρεσβεία

Κίτρινα τα γιλέκα και στην Ελλάδα έξω από τη γαλλική πρεσβεία

«Όσοι αγωνίζονται, κερδίζουν. Με τον αγώνα μας σήμερα ενάντια στους πλειστηριασμούς κατορθώσαμε να αναβληθούν οι 9 από τους 21 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κι αυτό το θεωρούμε μία επιτυχία. Αν είμαστε πιο πολλοί, αν είμαστε ενωμένοι και σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, να ξέρει ο κόσμος ότι μπορεί να κερδίσει τα πάντα. Όπως γίνεται αυτήν την ώρα στην Γαλλία με το κίνημα των "Κίτρινων γιλέκων"». Αυτό τόνισε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια σημερινής εκδήλωση που διοργάνωσε η ΛΑΕ έξω από τη γαλλική πρεσβεία, «στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στο κίνημα των "κίτρινων γιλέκων" της Γαλλίας ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν».

«Είμαστε εδώ, έξω από την γαλλική πρεσβεία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο κίνημα αυτό και να πούμε στον ελληνικό λαό, να του στείλουμε ένα μήνυμα. Ό,τι γίνεται στην Γαλλία πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα γιατί εδώ υπάρχει μεγάλος πόνος, υπάρχει μεγάλη αγωνία και υπάρχει και σκοτάδι βαθύ για το μέλλον», προσέθεσε ο Παν. Λαφαζάνης.

Όπως αναφέρει η ΛΑΕ σε σχετική της ανακοίνωση, έξω από τη γαλλική πρεσβεία μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες, «με αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο απαγόρευσαν την προσέγγιση» των διαδηλωτών προς την είσοδο της πρεσβείας, γεγονός που ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε , κάνοντας λόγο για «βρώμικο αυταρχισμό». «Το πεζοδρόμιο δεν ανήκει στην γαλλική πρεσβεία. Δεν είναι γαλλικό έδαφος. Το πεζοδρόμιο είναι για τους πολίτες και δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο πεζοδρόμιο για να φτάσουμε μπροστά στην γαλλική πρεσβεία. Δεν φτάνει που προστατεύουν μία άνομη κυβέρνηση, έρχονται τώρα να προστατέψουν και τον κ. Μακρόν, ένα αντιδημοφιλές πρόσωπο σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούν και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν» τόνισε ο γραμματέας της ΛΑΕ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση. «Φταίει η Γεροβασίλη και φταίει ο Τσίπρας. Αυτοί οι τρισάθλιοι οι οποίοι δυστυχώς νομίζουν ότι ασκούν εξουσία. Δεν ασκούν εξουσία. Είναι υπάλληλοι των τραπεζών, είναι υπάλληλοι της Τρόικα, είναι υπάλληλοι των Βρυξελλών και της Γερμανο-αμερικανοκρατίας στην Ελλαδα. Τους καταγγέλλουμε! Εμείς θα νικήσουμε... Θα γίνουμε στη συνέχεια πιο πολλοί και θα είμαστε αυτοί που θα χαράξουν το μέλλον για την Ελλάδα μας», κατέληξε ο Παν. Λαφαζανης.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ, πολλοί ακτιβιστές και πολίτες φορώντας κίτρινα γιλέκα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και «διατράνωσαν με την παρουσία τους έξω από τη γαλλική πρεσβεία την ανάγκη ανάλογα νικηφόρα κινήματα, όπως αυτό της Γαλλίας, το καθένα με τη δική του πρωτοτυπία και κινηματική φαντασία, να δημιουργηθούν στη χώρα μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σ’ όλη την Ευρώπη ενάντια στις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας».

«Η εκδήλωση αυτή της ΛΑΕ ήταν, ταυτόχρονα, εκδήλωση διαμαρτυρίας για την τραγική κοινωνική κατάσταση στην χώρα μας και συγκεκριμένα διαμαρτυρία για την λιτότητα, τους υπερβολικούς φόρους στα καύσιμα, την εξαπλούμενη φτώχεια και ανεργία, τους εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις, το κύμα πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και τις αθρόες αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ