Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:43 | 24/08/2019
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καβάλας μετά το άγριο διπλό φονικό που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Χρυσούπολη.
 
Θύματα του φονικού στην Καβάλα είναι μια 67χρονη μητέρα και ο 42χρονος γιος της, ενώ δράστης ένας 42χρονος γείτονάς τους, από την Ποντιάδα Χρυσούπολης, ο οποίος εργάζεται στον δήμο Νέστου.
 
Ο 42χρονος δράστης που παραδόθηκε στην αστυνομία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Παρασκευής και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12:30.
 
[custom:google-ads]
 
Ο θύτης είπε στους αστυνομικούς ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο γείτονάς του άρχισε να κινείται με απειλητικές διαθέσεις προς το σπίτι του. Εκείνη τη στιγμή ο δράστης καθόταν έξω μαζί με τη μητέρα του και τη σύντροφο του. Όταν ο γείτονας έφτασε μπροστά στον φράχτη του, ο δράστης τον προειδοποίησε να μην μπει μέσα στην αυλή. Εκείνος όμως πέρασε κι όρμησε στην μητέρα του, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δράστη. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι θολωμένος μπήκε στο σπίτι, άρπαξε το όπλο και τους πυροβόλησε.
 
Ο δράστης της άγριας διπλής δολοφονίας στη Χρυοσούπολη Καβάλας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί
 
Ο δράστης της άγριας διπλής δολοφονίας στη Χρυοσούπολη Καβάλας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί
 
«Θόλωσα που μπήκε στην αυλή μου»
 
Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 42χρονο και τη μητέρα του επειδή λίγο πριν, είχαν επιτεθεί λεκτικά στη δική του μητέρα.
 
«Του είπα "μην τολμήσεις να μπεις στην αυλή μου". Πήδηξε στο μπαλκόνι. Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό. Είδα και τη μητέρα του να έρχεται προς το μέρος μας. Τότε θόλωσα και μπήκα μέσα στο σπίτι. Πήρα την καραμπίνα και έγινε ό,τι έγινε».
 
Στοιχεία - σοκ από την ιατροδικαστική εξέταση
 
Την ίδια ώρα οι λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής εξέτασης προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με το Open ο 42χρονος δράστης πυροβόλησε το συνομήλικο του θύμα από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου στην κλείδα και η σφαίρα σφηνώθηκε στους πνεύμονες. Παράλληλα την ηλικιωμένη γυναίκα την πυροβόλησε δύο φορές στον θώρακα και στον λαιμό. Ο θάνατος και των δύο ήταν ακαριαίος. Σημειώνεται ακόμη ότι ο δράστης κατείχε νόμιμα τόσο την καραμπίνα όσο και δύο άλλα όπλα.
 
Μιλώντας στο ethnos.gr ο συνήγορός του, ποινικολόγος Καβάλας, Μιχάλης Τικόπουλος, δήλωσε ότι ο δράστης του εγκλήματος είναι «σοκαρισμένος, μετανιωμένος και βάζει τα κλάματα, όταν αντιλαμβάνεται σε ποια θέση έχει βρεθεί».
 
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το άγριο διπλό έγκλημα
 
«Συνελήφθη χθες το βράδυ, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο δράστης ευρισκόμενος σε εξωτερικό χώρο της οικίας του, στη Χρυσούπολη Καβάλας, κατόπιν διαπληκτισμού με δύο ημεδαπούς, έναν 42χρονο και μία 67χρονη, τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, που κατείχε νόμιμα, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα. Από τον χώρο του συμβάντος κατασχέθηκαν 1 κυνηγετική καραμπίνα και 3 κάλυκες.Ο 42χρονος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως και συνελήφθη, θα οδηγηθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας».
 
Απείλησε να τραυματίσει και άλλους ανθρώπους ο δράστης
 
Αρχικά σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα, αφορμή για το διπλό φονικό φέρεται να ήταν το σημείο που πάρκαρε το φορτηγό του ο ένας γείτονας. Το κακό δεν άργησε να γίνει όταν μάνα και γιος έδωσαν συνέχεια στον καβγά, και πήγαν στο σπίτι του διαμαρτυρόμενου γείτονά τους. Τότε ο 42χρονος άρπαξε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε και τους δύο, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.
 
Πάνω στην ένταση της στιγμής, ο 42χρονος δράστης φέρεται να στράφηκε και κατά άλλων δύο γειτόνων, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι συνέβαινε. Κάτι που επιβεβαιώνει και ένας αυτόπτης μάρτυρας, τα λόγια του οποίου σοκάρουν.
 
«Τους έφαγα και τους δύο»
 

Ο αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο Center TV: «"Έφαγα τους δύο", λέει, "πάω στην Αστυνομία και θα γυρίσω να φάω κι εσένα" λέει! Εκεί που είδε κάποιον… Είχε πρόβλημα το παιδί. Ενοχλούσε όλες τις γυναίκες με λόγια και μορφασμούς. Και τη δικιά μου τη γυναίκα την ενόχλησε… Σήμερα πανικοβλήθηκαν όλοι και κρύφτηκαν μέσα στα σπίτια, μέχρι να είναι σίγουροι ότι τον πιάσανε. Αυτός παραδόθηκε ο ίδιος. Τους είπε: "Τους έφαγα και τους δύο!"».
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis