Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 30/12/2019

Τέσσερις Αλβανοί αστυνομικοί του Τμήματος στις Γεωργουτσατών του Δήμου Δεροπόλεως καθαιρέθηκαν από τα καθήκοντά τους ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υπόθαλψη καλλιεργητών κάνναβης και διαφθορά.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου, ενώ διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη συνεργάτη τους από το χωριό Λαζαράτες.

Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί οι:

- Ο Υπαστυνόμος Urim Shameti, υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δεροπόλεως.

- Ο Υπαστυνόμος Ε. R., Ειδικός στη Διερεύνηση Εγκλημάτων του Α.Τ. Δεροπόλεως.

- Ο Επιθεωρητής H.L., του Α.Π. Δεροπόλεως.

- Ο Επιθεωρητής S.B., πρώην Διοικητής Γενικής Περιοπολίας του Α.Τ. Δεροπόλεως.

Ο Δήμος Δεροπόλεως που αποτελεί την ευρύτερη περιοχή του Αργυροκάστρου, είναι μειονοτικός και δίγλωσσος, καθώς διαβιούν στα χωριά του μέλη της ελληνικής μειονότητας. Μάλιστα το εν  Α.Τ. στις Γεωργουτσάτες λειτουργεί μετά από την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση στην Αλβανία και αποσκοπεί στην ασφάλεια των Ελλήνων μειονοτικών της περιοχής.

Ας σημειωθεί ότι το χωριό Γεωργουτσάτες απέχει λίγα χιλιόμετρα από χωριό Λαζαράτες, το οποίο είναι γνωστό διεθνώς ως τον χασισοβολώνα της Ευρώπης, και στο οποίο όλοι σχεδόν οι κάτοικοι, οι οποίοι είναι αλβανική καταγωγής, απασχολούνται στις φυτείες κάνναβης.

Διεθνείς Οργανώσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση με ετήσιες Εκθέσεις τους αλλά και συνεχείς παρεμβάσεις, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του εμπορίου ναρκωτικών στην Αλβανία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η Βολιβία της Ευρώπης.

Τις περισσότερες φορές στο εμπόριο και τη διακίνηση των ναρκωτικών είναι αναμεμειγμένοι άντρες της αλβανικής αστυνομίας, οι οποίοι εισπράττουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για προστασία και κάλυψη. Συνεπώς η είδηση εν προκειμένω δεν αποτελεί η συμμετοχή ή η ενοχή των τεσσάρων αστυνομικών στις Γεωργουτσάτες, αλλά το γεγονός της σύλληψης και της παραπομπής τους σε δίκη.

Ειρήνη Γεωργίου
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis