Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:40 | 21/01/2020

Αντιμέτωπος με τον νόμο βρίσκεται ο πρώην -πλέον- καθηγητής του πανεπιστημίου Drexel στις ΗΠΑ, Chikaodinaka Nwankpa, ο οποίος συνελήφθη καθώς κατηγορείται πως καταχράστηκε το ποσό των 165.000€ από επιχορηγήσεις του ακαδημαϊκού ιδρύματος και τα σκόρπισε σε στρίπερ, μπαρ και συναλλαγές στο iTunes.

Στον 57χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες της κλοπής μέσω απάτης και της παράνομης υπεξαίρεσης, κακουργήματα και τα δύο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Φιλαδέλφειας. 

Σύμφωνα με το CNN, ο Nwankpa υπήρξε επικεφαλής του τμήματος μηχανικών του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να έχει εύκολη πρόσβαση στα ταμειακά διαθέσιμα του τμήματός του. «Ο κ. Nwankpa με απαράδεκτο και εγκληματικό τρόπο καταχράστηκε δεκάδες χιλιάδες δολάρια που προορίζονταν να χρηματοδοτήσουν το ερευνητικό έργο του πανεπιστημίου, με στόχο την προσωπική του απόλαυση. Πρόδωσε το το πανεπιστήμιο του Drexel και τους φοιτητές που πληρώνουν δίδακτρα, τους οποίους πληρωνόταν για να εκπαιδεύει», σημείωσε ο δικηγόρος Larry Krasner.

Υπολογίζεται πως ο 57χρονος ξόδεψε, συνολικά από το 2007 περισσότερα από 96.000 δολάρια από τα ταμεία του πανεπιστημίου σε στρίπερ και μπαρ και επιπλέον 89.000 δολάρια σε συναλλαγές μέσω iTunes, γεύματα και άλλες αγορές.

Πηγή: ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κινηματογραφική απόδραση στην Παραγουάη: Σχεδόν 80 φυλακισμένοι απέδρασαν μέσω υπόγειας στοάς


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis