Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:38 | 02/02/2017

Μειώνεται ημέρα με την ημέρα ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς μπροστά στην είσοδο του μνημείου της Ροτόντας η Αστυνομία αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές της για την πάταξη του φαινομένου.

Σε εξέλιξη σχέδιο κάθαρσης της πλατείας από την ΕΛ.ΑΣ.

Η νέα ηγεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της πόλης έχει θέσει σε εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα ένα σχέδιο εξόντωσης των ομάδων που λυμαίνονται την πλατεία εδώ και αρκετούς μήνες.

Βασικός στόχος του σχεδίου είναι να σταλεί μήνυμα προς τους εμπόρους ναρκωτικών ότι η Αστυνομία δεν θα δείξει άλλη ανοχή στη δράση τους εντός της πλατείας Αγ. Γεωργίου. Η ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών έχει ενισχυθεί σημαντικά από αστυνομικούς που υπηρετούν στα κατά τόπους τμήματα Ασφαλείας του πολεοδομικού. Καθημερινά σε δύο βάρδιες δεκάδες αστυνομικοί επιχειρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συλλαμβάνουν νεαρούς αλλοδαπούς που συμμετέχουν στη διακίνηση.

Στο έργο των αντρών της Ασφάλειας επικουρούν, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένστολες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με περιπολικά ή δίκυκλα. Οι φάκελοι των ατόμων που συλλαμβάνονται από τους άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών εξετάζονται και από άλλες υπηρεσίες όπως το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής για να ελεγχθεί πιθανή εμπλοκή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Έλεγχοι για τα λαθραία τσιγάρα και την πεζοδρομιακή πορνεία

Η νέα ηγεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης παράλληλα με την απομάκρυνση των ναρκωτικών από την πλατεία Αγ. Γεωργίου έχει εντάξει στις προτεραιότητές της την πάταξη της παραβατικότητας σε δύο ακόμη σημεία της πόλης.

Άντρες της Ασφάλειας ελέγχουν καθημερινά το «πέταλο» της πλατείας Αριστοτέλους όπου είναι το επίκεντρο της πώλησης αφορολόγητων τσιγάρων. Απώτερος στόχος της ΓΑΔΘ είναι να εντοπίσει εκείνους που βρίσκονται πίσω από την τροφοδοσία των διακινητών των λαθραίου καπνού.

Συγχρόνως γίνονται καθημερινοί έλεγχοι της οδού Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής, όπου τις νυχτερινές ώρες εκδίδονται νεαρές κοπέλες από την Αφρική και από βαλκανικές χώρες. Πρόθεση των αστυνομικών αρχών είναι να εξαλειφθεί εντελώς η πεζοδρομιακή πορνεία.

 

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis