Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:35 | 21/09/2015

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, και από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-26 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά, ανατολικοί 5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου (στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη) ενώ στη Θράκη ο υδράργυρος θα κυμανθεί έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα ένιαι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βορειότερα από ανατολικές με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς.

Άστατος καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα, αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειότερα θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

Την Τετάρτη σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (24-09-2015).

 

http://newpost.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis