Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:30 | 12/01/2015

 

Αττική

Με αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα «δώσουν» τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα στην Αττική. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν. Θα  σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση του υδράργυρου αναμένεται από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη

Με νεφώσεις, βροχές ή χιονόνερο ξεκινά η εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση θα παρουσιαστεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές θα έχουν σήμερα Μακεδονία, Θράκη. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις νοτιότερες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι θα παρουσιαστεί βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα παρουσιαστεί στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση θα σημειωθεί από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες θα έχουν Κυκλάδες και Κρήτη. Το βράδυ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Πτώση του υδραργύρου από το βράδυ.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ. Στα νοτιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 5 έως 10 βαθμούς. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Πηγή: ΕΜΥ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis