Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 11/02/2021

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες πετριοχές. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το απόγευμα, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι νωρίς το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς μέχρι το απόγευμα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια 8 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι νωρίς το απόγευμα, οπότε ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis