Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 25/04/2019

Και δεύτερος σκληρός Αλβανός κακοποιός, δραπέτης κι αυτός των φυλακών Τρικάλων, εμπλέκεται, κατά τα στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας στην κινηματογραφική ληστεία σε αεροπλάνο, στην πίστα του αεροδρομίου των Τιράνων.

Ο Κλεμέντ καταζητείται εντός και εκτός χώρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Alphafreepress, πρόκειται για τον Τσάλα Κλεμέντ, ο οποίος καταζητείται από τις αλβανικές αρχές, εντός και εκτός της χώρας, καθώς θεωρείται ως ο υπαρχηγός της συμμορίας που πραγματοποίησε τη ληστεία με “λεία” χρήματα ασφαλιστικών εταιριών, ύψους 8-10 εκατομμυρίων ευρώ.

Εγκέφαλος ο Αντμίρ Μουρατάι

Ο θεωρούμενος εγκέφαλος της συμμορίας για την οποία η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις πέντε κακοποιών και μιας γυναίκας, ήταν κατά την αλβανική Αστυνομία ο Αντμίρ Μουρατάι.

Φορούσε πάντα μάσκα σιλικόνης για να μην αναγνωρίζεται

Ο κακοποιός, ο οποίος φορώντας μάσκα σιλικόνης, με αυτή που εμφανιζόταν παντού, για να μην αναγνωρίζεται, έπεσε νεκρός στη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με Αλβανούς αστυνομικούς, λίγο μετά τη ληστεία και στην προσπάθειά του να διαφύγει από το αεροδρόμιο.

Δρούσαν και στη χώρα με καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες

Οι δύο κακοποιοί, που  διέθεταν όσο δρούσαν και στη χώρα μας βαρύ οπλισμό- καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, πιστόλια-  ήταν πάντα ένα αχώριστο δίδυμο ληστών και μαζί σχεδίαζαν και υλοποιούσαν κινηματογραφικές ληστείες στην Ελλάδα.

Ενώ είχαν συλληφθεί το 2012 για εννέα ληστείες σε τράπεζες, μετά την απόδραση με βροχή χειροβομβίδων, παρέμειναν δίδυμο και ξεκίνησαν και πάλι τις ληστείες, όσο οι άλλοι δραπέτες καταδιώκονταν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Παραλίγο μακελειό Μεγάλη Παρασκευή του 2013

Έτσι, Μουρατάι και Κλεμέντ ήταν οι δύο από τους τρεις κουκουλοφόρους, οι οποίοι Μεγάλη Παρασκευή του 2013, λήστεψαν Σούπερ Μάρκετ γεμάτο κόσμο στο Περιστέρι και λίγο έλειψε να προκαλέσουν μακελειό.

Έφθασαν επί τόπου αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, οι κακοποιοί εκτόξευσαν χειροβομβίδες εναντίον τους οι οποίες ευτυχώς δεν εξερράγησαν.

Συνέχισαν τη δράση τους

Οι δραπέτες διέφυγαν- ο τρίτος, δραπέτης κι αυτός συνελήφθη- και συνέχισαν τη δράση τους.

Μαζί εισέβαλαν σε τράπεζα της Λάρισας με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες και έφυγαν από παράθυρο ημιώροφου με 1.200.000 ευρώ.

Διέφυγαν στην Αλβανία και συνέχισαν

Βέβαιο είναι ότι πήραν μέρος και σε άλλες ληστείες, Μουρατάι και Κλεμέντ, αλλά κάποια στιγμή συνεχίζουν τη δράση στην πατρίδα τους όπου διέφυγαν, καταζητούμενοι των ελληνικών αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Ίσως και να κάηκαν τα χρήματα της ληστείας

Το υπέρογκο ποσό που αποκόμισαν οι δράστες, από το χώρο αποσκευών του αεροσκάφους, ήταν χρήματα ασφαλιστικών εταιριών για μεταφορά σε τράπεζα της Αυστρίας- ίσως, λέει η αλβανική Αστυνομία και να κάηκαν.

Υπολείμματα καμένων στα πυρπολημένα βανάκια της συμμορίας

Κι αυτό γιατί βρέθηκαν κάποια υπολείμματα στα βανάκια τα οποία πυρπολούσαν και άλλαζαν τα μέλη της συμμορίας κατά την διαφυγή τους από το αεροδρόμιο των Τιράνων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

alphafreepress.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis