Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:48 | 08/02/2018

Με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου εισαγγελέα των φυλακών, ο οποίος προήδρευσε αυτή τη φορά του Συμβουλίου των φυλακών παίρνει τη δεύτερη, διήμερη άδεια του, ο Δ. Κουφοντίνας.

Η απόφαση του συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη όπως και στην προηγουμένη άδεια που είχε πάρει στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε όμως στο συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών. Εν ολίγοις και στις δυο περιπτώσεις, δυο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί , συναινούν στην άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν.

Τι κρίνεται

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν απορριφθεί 6 φορές. Απ’ τη στιγμή που εγκρίθηκε η πρώτη άδεια ο Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια εκ νέου εντός διμήνου η οποία θα μπορούσε να ήταν και περισσότερων ημερών. Σύμφωνα με τον κώδικα για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα ή πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές. Δίδεται δε, όπως αναφέρεται, για την σταδιακή επανένταξη του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του . 

Περιοριστικοί όροι

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, δηλαδή την Κυριακή στις 9. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και η παρουσία του 2 φορές την ημέρα στο Α.Τ της περιοχής.

star.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis