Και δεύτερος εισαγγελέας είπε το «ναι» για την άδεια του Κουφοντίνα

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Και δεύτερος εισαγγελέας είπε το «ναι» για την άδεια του Κουφοντίνα

Με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου εισαγγελέα των φυλακών, ο οποίος προήδρευσε αυτή τη φορά του Συμβουλίου των φυλακών παίρνει τη δεύτερη, διήμερη άδεια του, ο Δ. Κουφοντίνας.

Η απόφαση του συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη όπως και στην προηγουμένη άδεια που είχε πάρει στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε όμως στο συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών. Εν ολίγοις και στις δυο περιπτώσεις, δυο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί , συναινούν στην άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν.

Τι κρίνεται

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν απορριφθεί 6 φορές. Απ’ τη στιγμή που εγκρίθηκε η πρώτη άδεια ο Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια εκ νέου εντός διμήνου η οποία θα μπορούσε να ήταν και περισσότερων ημερών. Σύμφωνα με τον κώδικα για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα ή πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές. Δίδεται δε, όπως αναφέρεται, για την σταδιακή επανένταξη του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του . 

Περιοριστικοί όροι

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, δηλαδή την Κυριακή στις 9. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και η παρουσία του 2 φορές την ημέρα στο Α.Τ της περιοχής.

star.gr